Linkuri accesibilitate

Ciolacu anunță moțiune de cenzură după încetarea stării de alertă


Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu
Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu

PSD va depune moțiune de cenzură imediat după încetarea stării de alertă.

Anunțul a fost făcut de interimarul de la șefia PSD, Marcel Ciolacu, iritat că guvernul i-a pus în vedere parlamentului, dominat de PSD și a cărui conducere este deținută integral de PSD, că a prelungit starea de alertă cu 30 de zile în loc să ceară încuviințarea parlamentului.

„Începând de astăzi, parlamentarii PSD încep să lucreze la textul moțiunii de cenzură și la strângerea de semnături pentru susținerea moțiunii de cenzură pe care o să o depunem a doua zi după ce starea de alertă se va încheia”, a spus Marcel Ciolacu, într-o declarație de presă susținută la parlament după ce în plen a fost votată impozitarea pensiilor speciale cu 85%.

„Îl somez public pe domnul Orban că din acest moment are resursa fianciară pentru dublarea alocațiilor și mărirea pensiilor. Acest motiv nu mai există”, a spus Marcel Ciolacu, omițând că votul de miercuri din Cameră nu produce efecte instantaneu.

De asemenea, Ciolacu a anunțat că va sesiza CCR pentru că guvernul a prelungit starea de alertă fără acordul parlamentului, adică împotriva celui „mai mare abuz de putere care a avut loc în România, respectiv, ocolirea parlamentului în ceea ce privește restrângerea de drepturi și libertăți ale românilor, lucru stipulat explicit în Constituția României și-n nenumărate decizii ale Curții, că nu se poate face fără lege în parlament. În fața acestui abuz, categoric vom face o trimitere la Curtea Constituțională.”

XS
SM
MD
LG