Linkuri accesibilitate

Ciolacu, Buzatu, Oprișan și Arsene - fără mască și distanță socială, într-un grup mai mare de 8


Liderii PSD fără mască și distanță socială, într-un grup mai mare de 8 persoane

Președintele interimar al PSD Marcel Ciolacu s-a imortalizat alături de liderii PSD din Moldova într-o imagine de grup în care niciunul nu poartă mască și nici nu respectă distanța socială.

Imaginea a fost postată pe pagina sa de Facebook chiar de președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu.

În imagine apar: Ionel Arsene (Nemț), secretarul general PSD Paul Stănescu (Olt), Marian Oprișan (Vrancea), Dumitru Buzatu (Vaslui) alături de alți șapte lideri ai partidului din Moldova.

Chiar dacă masca nu este obligatorie în spaţii deschise, recomandarea autorităţilor este să se păstreze distanţa socială, întrucât alerta de epidemie de coronavirus este încă în vigoare.

Întrebat într-un comentariu de ce nu poată mască, Ciolacu a motivat că masca este obligatorie doar în spații închise.

În plus, în fotografie apare un grup mai mare de opt persoane, ceea ce contravine normelor prevăzute în legea stării de alertă.

Cu toate acestea, unii lideri PSD refuză să poarte mască și în spații închise. Este cazul lui Dumitru Buzatu, de la Vaslui, prezent și el în fotografia de grup a lui Marcel Ciolacu și care a fost joi protagonistul unui scandal din consiliul județean, unde a fost interpelat de un coleg de consiliu că nu poartă mască, gestul său fiind urmat și de alți colegi de la PSD.

Consilierul PNL Liviu Iacob i-a reproşat lui Buzatu că încalcă propria dispoziție, de preşedinte al CJ Vaslui, care-i obligă pe angajații și vizitatorii consiliului să poarte măști de protecție.

„Eu mă simt ameninţat în momentul ăsta prin faptul că mare parte dintre dumneavoastră nu purtaţi corect măştile sau nu purtaţi deloc. (...) Este o lege care a fost votată în Parlament chiar de PSD privind obligativitatea purtării măştii şi vă rog frumos să facem o şedinţă în condiţii legale, în care toţi să ne simţim în siguranţă. (...) Sunteţi mai presus de lege? Asta e în semn de frondă sau de protest? Dacă vreţi, putem merge în faţa prefecturii, să protestăm că ne-au pus măşti", a spus Liviu Iacob.

În replică, Buzatu a spus că nu știe de existența vreunui caz de infectare în rândul membrilor consiliului și că nu acceptă să i se „prescrie” conduita, întrebându-l pe colegul său de la PNL dacă vrea să se bată.

„Eu vă rog să credeţi că sunteţi în siguranţă aici. N-am auzit să existe printre noi vreun caz de infectare cu ceva, nu discut despre ceea ce toată lumea discută în momentul acesta. Este foarte bine că v-aţi conformat acestui ordin, dar asta nu înseamnă că toate conduitele trebuie să le fixaţi dumneavoastră. Poate sunt persoane care acceptă să ia şi amenzi şi altceva şi atunci, asta este, trebuie să luaţi notă de aceste conduite. (...) Nu-mi prescrieţi dumneavoastră conduitele mie şi nimeni din această sală! (...) Sunteţi liber să procedaţi cum vreţi! (...) Vreţi să ne luăm la bătaie, ce vreţi să facem? Sunteţi într-un cadru instituţional, nu puteţi să mă obligaţi pe mine, nu puteţi! (...) Nu vreau să port mască şi autorităţile competente pot lua măsurile de rigoare, dar nu sunteţi dumneavoastră autoritatea competentă", a spus Dumitru Buzatu, citat de Agerpres.

Buzatu a mai anunţat că nu va purta mască nici la viitoarea şedinţă a Consiliului Judeţean Vaslui.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

Multimedia

Bachata Dance cu beneficiarii Centrului de zi Alzheimer din Cluj Napoca
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:17 0:00
XS
SM
MD
LG