Linkuri accesibilitate

Ciolacu, despre derapajele lui Arsene: Nu accept un astfel de limbaj


Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu

Președintele interimar al PSD Marcel Ciolacu a condamnat marți limbajul suburban folosit de președintele social-democrat al Consiliului Județean Neamț, Ionel Arsene.

„Eu nu pot să fiu solidar cu acest limbaj și nu accept acest limbaj de la niciun pesedist în spațiul public. O să discut și cu domnul Stănescu (Paul Stănescu, secretar general al PSD - n.r.)să vedem ce urmează și ce atitudine vom adopta. Lucrurile încet încet derapează la toată lumea, și la alte partide, nu doar la PSD. Nu înteleg, după atâtea prostii făcute de PSD, de ce se continuă cu această atitudine. Aici sunt blocat, recunosc. În legătură cu contractul, presupun că instituțiile statului, la ce scandal este, se autosesizează”, a declarat liderul PSD, Marcel Ciolacu, pentru G4Media.ro.

Președintele Consiliului Județean Neamț, a postat, luni, pe Facebook mai multe atacuri la presei, a adversarilor politici și a fostei sale colege, Ana Birchal. Presa a fost indicată prin „publicații securistice”, adversarii politici au fost numiți „lepre galbene, iar Ana Birchall, „securistă și urâtă cu spume”, la adresa căreia a escaladat cu insultele într-un limbaj insalubru, după ce fosta colegă de partid se plânsese pe pagina sa de Facebook că a fost amenințată de Arseni pentru că i-a cerut socoteală cu privire la o serie de achiziții făcute de CJ Neamț sub conducerea sa.

Totul a pornit de la postarea jurnalistului Stelian Negrea, preluată de Ana Birchall, exclusă din PSD de fostul președinte și premier social-democrat, Viorica Dăncilă pentru criticile aduse modificării de către PSD a legilor justiției.

Jurnalistul Stelian Negrea ironiza pretenția liderului deputaților PSD, Alfred Simonis, numit „social-democrat cu Porsche și vacanțe luxoase dintr-un amărât de salariu de bugetar”, de a ancheta achizițiile făcute de guvernul PNL pe perioada pandemiei de coronavirus.

Pornind de la o investigație publicată de G4Media, la care oferea linkul, Ana Birchall a preluat această ironie spunând că una din investigațiile comisiei PSD ar putea ținti chiar achizițiile făcute de CJ Neamț.

„Daca se doreste seriozitate si nu doar un joc ieftin de imagine si de lupta politica in stil dambovitean solicit si sustin ca in aceasta comisie sa se analizeze TOATE contractele de achizitii din aceasta perioada, dar TOATE, inclusiv cele pentru care Dr. Cercel si Arafat cereau impunitate ca nu degeaba era atata zvarcoleala pentru adoptarea faimosului OUG pe achizitii prin care se inlatura raspunderea penala! Este corect ca toate persoanele care au abuzat de perioada starii de urgenta si au facut achizitii "urgente" incalcand legea, indiferent cine e, de unde este si cum il cheama sa raspunda legal!”, scria Birchall pe pagina sa de Facebook.

Investigația G4Media se referea la o firmă despre care publicația a scris că ar fi „apropiată de baronul PSD de Neamț și de finul lui” și care ar fi „câștigat un contract de peste 85 de milioane de euro de la Consiliul Județean Neamț” iar preluarea articolului atașată sugestiei de ironia făcută de Stelian Negrea i-a declanșat furia liderului nemțean al PSD.

Citește și:

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

XS
SM
MD
LG