Linkuri accesibilitate

Ciolacu: Nu e oportun un demers de suspendare a preşedintelui


Klaus Iohannis și Marcel Ciolacu
Klaus Iohannis și Marcel Ciolacu

Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a respins varianta unui demers al opoziției de suspendare a președintelui, dar a arătat că va fi depusă o moțiune de cenzură pentru schimbarea guvernării până la viitoarele alegeri parlamentare.

Nu cred că este oportun în acest moment politic pentru PSD să pornească un demers de suspendare a preşedintelui. Cred că, după ce avem creionată o majoritate în Parlament, să depunem o moţiune de cenzură şi să avem creionat un program economic coerent până la alegerile viitoare", a declarat Ciolacu duminică seară, într-o emisiune televizată, citat de Agerpres.

Liderul social-democrat a insistat că un asemenea gest reprezintă „o dovadă de maturitate" pentru a „nu arunca țara în haos".

Nu cred că e în acest moment pregătită România pentru un asemenea demers. Mai ales într-un asemenea haos. Să nu facem un haos şi mai mare decât haosul existent. Trebuie să avem măsură. Fiecare om politic a plătit la un moment dat pentru excesele sale. Acum avem de a face cu un abuz de putere, categoric", a completat Marcel Ciolacu.

Liderul PSD a criticat guvernul pentru aglomerația din weekend de la Vama Nădlac și a arătat că executivul ar fi trebuie să recurgă la „poduri aeriene" precum în cazul muncitorilor sezonieri.

Se ştia de acest val. Noi am fost în stare să scoatem oameni din carantină de la Suceava, să-i urcăm în avioane, să-i trimitem la sparanghel. Acelaşi lucru ar fi trebuit să facem pentru români şi când îi aducem în ţară. Trebuiau făcute poduri aeriene sau culoare speciale pentru intrare în ţară. Organizat din timp acest lucru, fiindcă aveau informaţii că se vor deplasa - şi să respectăm românii. Nu, am fost la fel de indolenţi, am lăsat lucrurile să meargă de la sine şi se întâmplă ce se întâmplă. Expunem oamenii.... Trebuiau organizate poduri aeriene de către Ministerul Transporturilor (...) să aducem românii în ţară la fel cum am făcut şi când a fost nevoie să-i expediem la sparanghel", a precizat Marcel Ciolacu.

De asemenea, liderul PSD a arătat că a vorbit cu omologii de la Pro România și ALDE astfel încât în acest an să nu mai existe vacanța parlamentară de vară ci sesiuni extraordinare în iulie și august.

Anul acesta, am vorbit cu colegii mei şi cu colegii din celelalte partide - şi cu Victor Ponta şi cu Călin Popescu-Tăriceanu - să nu intrăm în vacanţă parlamentară, sa avem sesiuni extraordinare atât în iulie, cât şi în august. Nu cred că e oportun să depunem o moţiune de cenzură pe perioada stării de alertă", a adăugat Marcel Ciolacu.

În cazul unui succes la moțiunea de cenzură, Marcel Ciolacu a afirmat că optează pentru opțiunea unui guvern de uniune națională.

XS
SM
MD
LG