Linkuri accesibilitate

Ciolacu vrea desființarea Comisiei Iordache. Lui Iordache nu-i pasă: Nu contează, în comisiile juridice sunt aceiași oameni


 FLORIN IORDACHE, ar putea rămâne fără comisia care îi poartă numele
FLORIN IORDACHE, ar putea rămâne fără comisia care îi poartă numele

Decizia Curții Constituționale prin care modificările aduse de coaliția PSD-ALDE Codurilor penale au fost respinse, schimbă ”abordarea”, așa încât Marcel Ciolacu propune desființarea comisiei conduse de colegul său, Florin Iordache, și discutarea acestora în comisia juridică.

Președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, susține că modificările legilor justiției, Codurilor penale și de procedură vor intra ”într-un parcurs normal”, adică în comisiile juridice din Senat și Camera Deputaților. Comisia Iordache, a spus Ciolacu a avut un impact public negativ.

”Am anunțat deja ca o să avem o nouă abordare. Ele o să intre într-un parcurs parlamentar normal. În primul rând la Senat, ca primă Cameră sesizată, în comisiile juridice. Se pare că funcționalitatea comisiei speciale nu a fost cea dorită, dimpotrivă, ea a avut un impact public negativ și asupra partidului pe care îl reprezint, dar și asupra instituției Parlamentul României”.

Lui Florin Iordache nici că-i pasă de faptul că faimoasa comisie care-I poartă numele, strigat la mitingurile de protest și mereu prezent în rapoartele MCV și GRECO, ar putea să dispară. Nicio problemă, spune el, sunt aceiași oameni.

„Nu știu, discutăm. Așteptăm motivarea Curții să vedem ce și cum. Nu contează în ce comisie se lucrează. Nu sunt aceiași oameni? Credeți că contează comisia în care lucrează ? Nu contează. Important este să punem legislația în concordanță cu decizia Curții, asta e problema importantă”, susține Iordache.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG