Linkuri accesibilitate

Cioloș îl acuză pe Iohannis că a pus în fruntea guvernului "toate marionetele unui infractor": primul atac frontal


Romania -- former PM Dacian Ciolos, Bucharest
Romania -- former PM Dacian Ciolos, Bucharest

Dacian Cioloș care deschide lista europarlamentarelor pentru USR-PLUS a declarat că cele două formațiuni au o propunere de modificare a Constituției, în așa fel încât, preşedintele României să îşi asume deciziile luate.

Liderul PLUS a mai adăugat că în viitoarea Constituţie ar trebui să fie stipulat şi ca Parlamentul să fie dizolvat, dacă eşuează un referendum de suspendare a şefului statului: "viitoarea Constituţie a României trebuie să specifice mai clar responsabilitatea guvernării. Dacă nominalizezi în fruntea Guvernului toate, dar chiar toate marionetele unui infractor ca Dragnea, tu, ca preşedinte, trebuie să îţi asumi responsabilitatea pentru nominalizare. Crede Parlamentul că preşedintele a greşit şi preşedintele trebuie suspendat? Dar dacă pierd referendumul atunci trebuie să respecte voinţa poporului şi să plece ei acasă. Dacă parlamentarii vor şti că există acest risc şi pentru ei, dacă îl suspendă gratuit pe preşedinte, atunci preşedintele nu ar putea să spune că nu a avut ce face, iar preşedintele ar fi implicit responsabil pentru guvernare. Vrem un preşedinte implicat şi responsabil, care să răspundă voinţelor poporului şi un guvern profesionist”. Dacian Cioloș a mai declarat, potrivit Mediafax, că statul trebuie reformat și că persoanelor condamnate nu li se va mai permite prin lege să dețină funcții publice.

Este primul atac frontal pe care liderul PLUS îl face la adresa președintelui Klaus Iohannis, care în 2015 l-a numit prim-ministru. Cioloș, care a refuzat să candideze la alegerile parlamentare din 2016, amână acum să răspundă la întrebarea dacă îl va contracandida pe Klaus Iohannis la prezidențialele de la sfârșitul acestui an.

Potrivit sondajelor de opinie, Klaus Iohannis, singurul care și-a anunțat candidatura la prezidențiale, este cotat cu 44% din opțiuni, dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri, în vreme ce Dacian Cioloș are doar circa 12%, potrivit cercetărilor IMAS, făcute la comanda Europa FM.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG