Linkuri accesibilitate

Ciprian Ciucu este noul președinte al PNL București


Ciprian Ciucu a obținut mai multe voturi decât contracandidata sa, Violeta Alexadru.
Ciprian Ciucu a obținut mai multe voturi decât contracandidata sa, Violeta Alexadru.

Primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu (42 de ani), a fost ales noul președinte al PNL București după ce a obținut mai multe voturi decât contracandidata sa, Violeta Alexandru.

Ciprian Ciucu a fost declarat câștigător la finele unei conferințe la care au participat și cei doi contracandidați pentru șefia PNL, Ludovic Orban și Florin Cîțu.

Ciucu a fost susținut de Florin Cîțu, care în discursul său l-a criticat pe primarul general al Capitalei, Nicușor Dan - prezent și el la conferință, dar și pe foștii săi colegi de la șefia partidului care au decis susținerea lui Dan pentru funcția de primar.

Câți dintre dumneavoastră ați fost întrebați, onest, atunci când s-au făcut acele negocieri pentru primăriile din București? Câți ați fost întrebați? (...)Cu tot respectul, domnule primar general, în 2024 voi susține un candidat liberal la Primăria Generală. Nu vom mai face compromisuri. Compromisurile costă”, a spus Cîțu.

Ludovic Orban și-a arătat susținerea pentru Violeta Alexandru și i-a răspuns indirect premierului că susținerea lui Nicușor Dan era singura opțiune – la precedentele alegeri – pentru ca Primăria Generală să nu mai fie câștigată de PSD.

Lodovic Orban și Florin Cîțu.
Lodovic Orban și Florin Cîțu.

„Și eu mi-aș fi dorit din toată inima să susțin doar candidați ai PNL la București. Dacă aș fi făcut lucrul acesta, astăzi primar general ar fi fost Gabriela Firea de la PSD”, a spus Orban.

Președintele Camerei Deputaților a amintit și de un presupus protocol de susținere pe care l-ar fi semnat cu Ciprian Ciucu și cu alți doi primari de sector, însă pe care edilul-șef al Sectorului 6 l-ar fi încălcat când a decis să se alieze cu Florin Cîțu.

Votul pentru șefia PNL București a fost unul strâns. Ciprian Ciucu a fost votat de 498 dintre delegații, în timp ce Violeta Alexandru a primit doar 405 voturi, potrivit unor surse politice citate de Digi24.

Ciprian Ciucu a fost ales președinte al PNL București.
Ciprian Ciucu a fost ales președinte al PNL București.

După vot, Ciucu a scris pe Facebook care e echipa cu care filiala „ar trebui să meargă mai departe”:

Catalin Deaconescu - prim vicepresedinte
Diana Baciuna - prim vicepreședinte
Octavian Oprea - vicepresedinte
Tudorel Prună - vicepreședinte
Stelian Bujduveanu secretar general
Bogdan Ciocarlan - Trezorier
Daniela Pasareanu - Cenzor
Florin Berbecaru - COAMB

  • 16x9 Image

    Ionuț Benea

    A intrat în presă dintr-un pariu și a rămas aici din convingere. A debutat în jurnalism în 2008 și a trecut prin redacții locale sau naționale importante, precum Ziarul de Iași sau Adevărul. A fost implicat în mai multe proiecte editoriale independente coordonate de Freedom House și Centrul pentru Jurnalism Independent.

    S-a alăturat echipei în 2021 ca senior-correspondent, funcție pe care o ocupă și în prezent. Din iulie 2021 până în ianuarie 2023 a fost redactor-șef al Europei Libere România.

    Din ianuarie 2023 ocupă poziția de senior-correspondent.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

Abonează-te la
„3 minute” de la Europa Liberă

Luni – vineri, scurt și cuprinzător

XS
SM
MD
LG