Linkuri accesibilitate

Circa 250.000 de români au revenit în țară în luna martie


Vama Nădlac, 16 martie
Vama Nădlac, 16 martie

Secretarul de stat din Ministerul Afacerilor Interne, Bogdan Despescu, a arătat că aproape 300.000 de persoane, dintre care 250.000 sunt români, au intrat în țară în luna martie. Printre ei se numără și 50.000 de români care au revenit din Italia, cel mai mare focar de coronavirus din lume.

Toți cetățenii care intră în România sunt supuși interdicțiilor din ordonanțele militare. Toți cetățenii care intră în țară sunt verificați, triați la frontieră. Vor urma procedura după caz, carantină sau izolare, să protejăm cetățenii României de răspândirea coronavirusului”, a declarat Bogdan Despescu la Digi24.

Numărul românilor care revin în țară este, însă, așteptat să crească în condițiile în care se apropie Paștele.

Luăm în calcul ca aceia care vin să fie direcţionaţi pe culoare sanitare, pe culoare spre judeţele de domiciliu sau la locurile unde declară că vor fi izolaţi. Prin ordonanţele militare s-a stabilit ca toţi cetăţenii români care intră în ţară să fie izolaţi sau carantinaţi, după caz”, a arătat Bogdan Despescu.

Prin intermediul ordonanțelor militare s-a stabilit ca românii care revin din țări aflate în zona roșie (Italia, Spania, Franța, Germania, Iran) să intre în carantină, în timp ce restul vor merge în autoizolare la domiciliu pentru 14 zile.

XS
SM
MD
LG