Linkuri accesibilitate

Circa 4.800 de persoane au intrat în țară prin Vama Nădlac II în ultimele 24 de ore


Românii blocați la granița cu Ungaria revin în țară
Românii blocați la granița cu Ungaria revin în țară

Poliția de Frontieră Arad a anunțat că aproximativ 4.800 de persoane cu 2.700 de mijloace de transport au intrat în România prin Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Nădlac II, în ultimele 24 de ore.

De la deschiderea culoarului verde pentru traversarea Ungariei, în țară au intrat peste 17.000 de persoane dintre cele care fuseseră blocate în Austria. Culoarul a fost deschis la solicitarea ministrului de Externe, Bogdan Aurescu, care a făcut un apel către autoritățile de la Budapesta pentru a rezolva criza umanitară generată de decizia Ungariei de a închide toate frontierele pentru cetățenii străini.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Arad, Filip Ionuţ Matei, a declarat, pentru Agerpres, că la PTF Nădlac II traficul a scăzut la minimum joi după-amiază, când deja trecuseră cei din convoiul venit din Austria, însă vineri dimineaţă era din nou aglomerat sensul de intrare.

Pe parcursul nopţii de joi spre vineri, Ungaria a permis tranzitarea ţării, astfel că la Nădlac II se aştepta, în cursul dimineţii, 120 de minute pentru parcurgerea procedurilor de control, deşi se lucra pe şapte artere rutiere.

La intrarea în țară, autoritățile fac un triaj epidemiologic, iar cei reveniți din zonele roții de contaminare cu coronavirus sunt trimiși în carantină.

În judeţul Arad, vineri dimineaţă se aflau în carantină 137 de persoane, iar în izolare la domiciliu alţi 665 de cetăţeni.

România a triplat numărul polițiștilor de frontieră la Nădlac, pentru a face față numărului mare de persoane care se întorc în țară, au anunțat autoritățile.

Ungaria a făcut o excepție de la măsurile stricte de închidere a granițelor, permițând românilor, dar și altor cetățeni străini care doreau să tranziteze țara către România, să circule pe un culoar creat de autoritățile ungare.

XS
SM
MD
LG