Linkuri accesibilitate

Circulația mașinilor interzisă pentru 1 și 2 mai în orașul Blaj


Carantină - Covid 19

Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă Blaj a aprobat joi instituirea unor restricţii de circulaţie a autovehiculelor, maşinilor, auto-utilitarelor şi motocicletelor în orașul Blaj pentru zilele de 1 şi 2 mai 2020, pentru prevenirea şi limitarea infecţiilor cu noul coronavirus, transmite Mediafax.

Nerespectarea acestei hotărâri se sancţionează cu avertisment sau cu amendă contravenţională în cuantum de la 100 lei la 500 lei.

Astfel, va fi interzisă circulaţia tuturor autovehiculelor în zilele de 1 mai şi 2 mai, între orele 7:00 şi 19:00.

Excepţie fac următoarele categorii de autovehicule, maşini, autoutilitare, motociclete şi/sau participanţi la trafic:

  • autovehicule, maşini, autoutilitare care aprovizionează unităţile de alimentaţie publică din municipiul Blaj – altele decât acelea pentru care s-a luat măsura interzicerii activităţii pe perioada stării de urgenţă.
  • autovehicule, maşini, autoutilitare care prestează servicii de livrare pentru agenţii economici de pe raza municipiului Blaj cu activităţi industriale.
  • autovehicule, maşini, autoutilitare, motocicletele aflate în tranzit prin municipiul Blaj, cu condiţia să tranziteze oraşul fără oprire programată.
  • autovehicule, maşini, autoutilitare, motocicletele aparţinând persoanelor cu domiciliul sau reşedinţa în Blaj care se reîntorc la Blaj de la alte destinaţii situate în afara municipiului Blaj sau care se deplasează de la Blaj spre locul de reşedinţă/domiciliu situat în afara municipiului Blaj.
  • autovehicule, maşini, autoutilitare, motociclete aparţinând persoanelor care se deplasează în interes de serviciu în municipiul Blaj în zilele de 1 şi 2 mai 2020.
  • autovehicule, maşini, autoutilitare, motociclete aparţinând persoanelor care se deplasează în municipiul Blaj din cauza unor urgenţe medicale sau unor motive temeinic justificate (căsătorie, deces etc.).

De asemenea, fac excepţie de la prevederile prezentei hotărâri autovehiculele, maşinile, autoutilitarele şi motocicletele tuturor instituţiilor aflate în misiune în baza unui ordin de serviciu sau implicate în misiunea de prevenire şi limitare a infecţiilor cu coronavirusul SARS-CoV-2.

Măsurile vin în contextul în care autoritățile îndemna populația să respecte toate măsurile impuse pentru limitarea răspândirii coronavirusului în minivacanța de 1 mai.

Oamenii, ca și de Paște sunt convins că vor fi responsabili, că vor respecta regulile și în cazul în care vor ieși, vor ieși astfel încât să nu existe un risc suplimentar de răspândire a virusului. Au fost multe emoții de sărbătoarea Paștelui. Suntem deja la 10 zile, se vede deja că suntem în regulă. În ciuda temerilor și avertismentelor, până la urmă cooperarea dintre biserici și autorități a dus la eliminarea aproape totală a riscului epidemiologic. Şi de 1 Mai, oamenii, probabil, vor avea dorinţa de a ieşi mai mult, dar trebuie să respecte regulile care sunt stabilite", a declarat Ludovic Orban.

Citește și:

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

XS
SM
MD
LG