Linkuri accesibilitate

Premierul Ciucă despre PNRR: „Ne asigurăm că cererea de plată numărul 2 va fi aprobată”


Nicolae Ciucă în ședința de guvern din 22 martie.
Nicolae Ciucă în ședința de guvern din 22 martie.

Premierul Nicolae Ciucă a declarat în ședința de Guvern de miercuri că mai rămân de parcurs doar câteva măsuri pentru termenul-limită de săptămâna viitoare a cererii de plată pentru PNRR.

„Toate elementele principale, cele legate de legea decarbonizării, de legea avertizorilor, au fost deja rezolvate. Mai avem nevoie de o clarificare legată de închiderea jalonului III, care de asemenea va fi soluționat azi, cel mai târziu mâine”, a declarat premierul Nicolae Ciucă.

„În felul acesta, ne asigurăm că cererea de plată numărul 2 va fi aprobată. Vom continua lucrul la programul de reforme și în felul acesta, ne asigurăm că avem un parcurs și pentru cererea de plată numărul 3”, a completat el.

Premierul a mai spus că ar vrea să asigure absorbția de cel puțin 90% a fondurilor europene atrase prin Planul Național de Redresare și Reziliență. Pentru cadrul financiar 2014-2020, acesta ar fi acum sub 80%.

În ceea ce privește alocarea de fonduri prin PNRR, prim-ministrul spune că au fost semnate până acum 8.500 de contracte, în valoare de 11 miliarde de euro.

XS
SM
MD
LG