Linkuri accesibilitate

Claudiu Năsui și Cristian Băcanu prezintă dovezi de fraudă la vot


România, alegeri locale 2020
România, alegeri locale 2020

Cristian Băcanu, candidatul PNL la Primăria Sectorului 5 și Claudiu Năsui au prezentat luni dovezi ale fraudelor făcute la nivelul secțiilor de votare.

Băcanu, învins în alegerile de duminică de Cristian Popescu Piedone, a anunțat că a constituit o echipă de contestare și verificare a rezultatului alegerilor după ce a obținut dovada că într-o singură secție de vot au fost furate de la PNL 90 de voturi de la consiliul local iar un vot favorabil lui a fost pur și simplu înlăturat.

Cele 90 de voturi au fost transferate de la PNL la Partida Romilor. Miza este dată de prezența în consiliul local al primăriei și de posibilitatea de a înclina balanța pentru sau împotriva unor proiecte pentru care primarul are nevoie de sprijin.

„Avem dovada că într-o secție de vot au fost furate 90 de voturi PNL de la consiliul local. Acestea au fost puse din pix către alte formațiuni (81 de voturi către Partida Romilor). În aceeași secție, un vot pentru mine a fost înlăturat. În total, în această secție, vorbim despre o fraudă uriașă de 91 de voturi în detrimentul Partidului Național Liberal (90 voturi la CL si un vot la Primar - aproape 20% din totalul voturilor CL din acea secție). Dacă pe o singură secție de vot frauda este atât de mare, este clar că se impune verificarea existenței unei fraude masive în sectorul 5. Am constituit o echipă tehnică de contestare/verificare a rezultatului alegerilor și vom acționa în vederea stabilirii adevărului. Sectorul 5 merită șansa unor alegeri corecte iar votul cetățenilor trebuie respectat! Vom solicita renumărarea voturilor”, a scris Cristian Băcanu luni seară pe pagina sa de Facebook.

Și Claudiu Năsui, de la USR, a semnalat fraude pe care le-a identificat printr-o simplă verificare a câtorva dintre secțiile de vot raportate pe site-ul Autorității Electorale Permanente cu voturi zero pentru alianța USR PLUS.

„Dovada că se fură voturile USR-PLUS. Am avut curiozitatea să verificăm secțiile de votare în care, conform site-ului AEP, am avut zero voturi la Consiliul general al municipiului București. Iată cazul secției 127. Conform procesului verbal USR-PLUS a avut cel mai mare număr de voturi din secție: 164. Conform site-ului AEP a obținut zero voturi. Ați citit bine. Zero voturi. Și așa s-au furat dintr-un foc 164 de voturi. Modul de furt: au pus altui partid voturile USR-PLUS. Echipele noastre lucrează acum să depistăm toate fraudele”, spune Claudiu Năsui.

XS
SM
MD
LG