Linkuri accesibilitate

Un mort și 15 răniți după un atac rusesc asupra unei clinici medicale din Dnipro


Urmările atacului din Dnipro au fost anunțate de președintele ucrainean Volodimir Zelenski.
Urmările atacului din Dnipro au fost anunțate de președintele ucrainean Volodimir Zelenski.

Un atac rusesc cu rachete a avut loc, în această dimineață, asupra orașului Dnipro, din estul țării. Una dintre rachete a lovit o clinică și a ucis cel puțin o persoană. Alte 15 au fost rănite. Informația a fost confirmată chiar de președintele ucrainean, Volodimir Zelenski.

„Un alt atac rusesc cu rachete, o altă crimă împotriva umanității ca atare. Clădirile unei clinici de psihologie și ale unei clinici veterinare din orașul Dnipro au fost distruse”, a scris Zelenski pe Twitter.

Postarea este însoțită de un video în care se pot vedea două clădiri grav avariate.

„Urmările bombardamentelor sunt eliminate, iar victimele sunt salvate. Sunt implicate toate serviciile necesare”, a adăugat președintele Ucrainei care, în finalul postării, a mulțumit celor care sprijină lupta ucrainenilor.

Oficialii ucraineni au declarat vineri că apărarea aeriană a doborât 10 rachete şi peste 20 de drone lansate de Rusia în atacurile din timpul nopţii asupra capitalei Kiev, a oraşului Dnipro şi a regiunilor estice, conform Reuters. Jurnaliștii nu au reuşit să verifice, însă, aceste informaţii.

Nici din partea Rusiei nu a venit vreun comentariu legat de recentele atacuri aeriene.

  • 16x9 Image

    Oana Despa

    A lucrat mai bine de 20 de ani în televiziune unde a fost reporter specializat pe domeniul Justiției sau a condus secții de Investigații. A produs una dintre emisiunile de impact despre devalizarea României după 1989 - România furată. În prezent este pasionată de alfabetizare media și combaterea dezinformării.

XS
SM
MD
LG