Linkuri accesibilitate

Clotilde Armand, agresată în trafic de un necunoscut. Reacția Poliției Capitalei


Sectorul 1 din Capitală este în mijlocul unui scandal mediatic după ce firma de salubritate a refuzat să adune mai multe zile gunoiul.
Sectorul 1 din Capitală este în mijlocul unui scandal mediatic după ce firma de salubritate a refuzat să adune mai multe zile gunoiul.

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a reclamat Poliției că, miercuri dimineață, în timp ce aștepta la semafor, un individ a început să bată cu pumnii în geamurile mașinii, pe care a încercat să o deschidă.

Clotilde Armand a sunat la serviciul de urgență 112 și urmează să depună plângere. Incidentul a fost confirmat pentru Europa Liberă de Poliția Capitalei.

Astăzi, 9 iunie, în jurul orei 9:20, prin apel 112, o femeie a sesizat faptul că în jurul orei 9:00, în timp ce se afla în trafic, pe raza Sectorului 1, un bărbat de aproximativ de 45 de ani i-a lovit mașina cu pumnii. Persoana și-a rezervat dreptul de a depune plângere”, ne-a transmis inspectorul principal de poliție Dragoș Ciprian Romănescu, din cadrul Poliției Capitalei.

Agresiunea s-ar fi petrecut pe Șoseaua „Nicolae Titulescu”, înainte de pasajul Victoriei. Ea a fost detaliată de primarul Sectorului 1 printr-o postare pe Facebook.

În această dimineață eram în trafic iar la stopul unui semafor un bărbat agresiv a venit spre mașina mea, a început să lovească cu pumnii în geam și a încercat să-mi deschidă ușa de mai multe ori. Am raportat incidentul Poliției și mi-am văzut mai departe de drum”, a scris Clotilde Armand pe Facebook.


Afaceri suspecte

Reacțiile nu au întârziat să apară. Ministrul Economiei, Claudiu Năsui, acuză grupurile de interese ale căror afaceri cu Primăria Sector 1 sunt amenințate de noul primar.

Mafiile branșate la banii contribuabililor vor folosi multe mijloace pentru a-și apăra prada. Dar prada lor sunt banii noștri, bani din taxe și impozite. Noi nu cedăm, de aceea au început să folosească violența fizică”, arată Năsui.

Atitudine a luat și USR-PLUS, partid din care face parte Armand. Alianța acuză o parte din televiziunile de știri care, în ultimele zile, au linșat mediatic edilul Sectorului 1 în disputa acestuia cu firma de salubritate Romprest.

USR PLUS condamnă violența inacceptabilă asupra lui Clotilde Armand din această dimineață, violență alimentată de linșajul mediatic la care a fost supus primarul Sectorului 1, încă de la preluarea mandatului. Clotilde Armand a deranjat grupurile de interese abonate la banii publici și, de aceea, în ultimele săptămâni, a fost hărțuită tot mai agresiv: filaje în fața casei, saci de gunoi aruncați pe treptele Primăriei, știri false la televiziuni de casă, amenințări cu referendumuri de demitere. Acum, agresiune fizică. În această dimineață un bărbat a atacat-o la un semafor, i-a lovit mașina cu pumnii și a încercat inclusiv să deschidă ușa autoturismului. Clotilde Armand continuă însă lupta, având de partea ei toți oamenii cinstiți, care luptă pentru o Românie fără hoție. Este un drum lung, dar nu ne vom lăsa sub nici o formă intimidați! Ne-am asumat această luptă și o continuăm, fără nici o excepție!”, susține USR PLUS.

Primarul Sectorului 1 se află de câteva zile într-un scandal public cu firma de salubritate Romprest. Acesta a izbucnit după ce edilul a refuzat să achite o serie de facturi către acest operator, invocând valoarea nejustificată a acestora. Romprest, în schimb, a refuzat, pentru câteva zile, să mai ridice gunoiul de pe străzile Sectorului 1.

Cazul a fost intens mediatizat de televiziunile de știri din România.

Precedentul Patapievici

Nu este pentru prima dată când, în urma linșajelor mediatice, persoane publice sunt atacate în spațiul public. Filosoful Horia Roman Patapievici a povestit în cartea „Anii urii” ce a avut de îndurat din partea concetățenilor după ce a fost ținta televiziunilor „de știri” care l-au linșat mediatic din cauza opțiunilor politice sau a ideilor publicate în cărțile sale.

Au fost oamenii aceia care m-au scuipat pe stradă; apoi cei care m-au apostrofat în mulţime, cei care, prin magazine, s-au răstit impersonal la mine, luând oamenii din magazin drept martori; cei care pur şi simplu m-au înjurat sau s-au purtat omeneşte ori socialmente inadmisibil; în fine, cei care, plini de curaj, m-au îmbrâncit când m-au găsit la înghesuială. De pildă, individul care m-a răsturnat pe spate în piaţă, între tarabe, după ce m-a împins cu o lovitură de placare, în piept, ca la body check – eu având mâinile ocupate cu plasele – , şi care mi-a şuierat în urechi „Asta e pentru Băsescu!“, susține Horia Roman Patapievici.

  • 16x9 Image

    Virgil Burlă

    Jurnalist de investigații, a lucrat în 20 de ani de carieră la diverse publicații. Uneori cu patimă sau cu sentimentul că totul este pierdut. Ghidat de interesul public și pasionat de studiul comunismului ca experiment social, Virgil Burlă crede că jurnaliștii sunt „agenții sanitari” ai societății.

XS
SM
MD
LG