Linkuri accesibilitate

Clotilde Armand anunță o platformă online pentru Sectorul 1, unde pot fi semnalate locurile cu deșeuri neridicate


Clotilde Armand
Clotilde Armand

Primarul Sectorului 1 a anunțat că a lansat o platformă online pentru Sectorul 1, unde cetățenii pot semnala locurile cu deșeuri necontrolate, informațiile urmând să fie monitorizate „în permanență” de echipajele care colectează gunoiul și de Poliția Locală Sector 1, potrivit unei postări pe contul de Facebook.

Clotilde Armand s-a plâns că împotriva ei „s-a dezlănțuit o campanie mediatică dirijată de Mafia gunoaielor”, pentru că a schimbat regulile în primărie.

Situația vine pe fondul problemelor din Sectorul 1, unde actualul primar a intrat în conflict deschis cu Romprest, firma care trebuie să ridice gunoiul în Sectorul 1 al Capitalei, susţinând că facturile emise de această societate sunt „umflate”.

Operatorul de salubritate amenință că mai prestează unele servicii doar până la Crăciun, din cauza facturilor neachitate, iar cei care suferă sunt locuitorii sectorului care trebuie să îndure munți de gunoi ce se găsesc pe mare parte din străzi și au ajuns chiar și pe marile bulevarde.

Pe de altă parte, operatorul de salubritate spune că suma anunţată de Clotilde Armand încă nu a ajuns în conturile societăţii.

„În afară de comunicarea de pe Facebook, eu ca director nu am informații că s-ar fi făcut o asemenea plată. Toate situațiile înaintate cuprind corect cantitățile de servicii prestate, inclusiv cantitățile pe care nu am putut să le trecem acolo, chiar milioane de metri pătrați. Noi am asigurat continuitatea serviciului, am ridicat toate deșeurile în zilele de colectare. Vom presta atât timp cât vom avea bani. Serăm să ajungem în ziua de Crăciun, depinde cât și când va ninge”, spune Sorin Velicu, directorul firmei de salubrizare, citat de Digi24.

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a anunţat că va începe, de luni, o acţiune „în forţă” de strângere a gunoiului de pe străzi, susţinând că a aşteptat destul să ajungă la o înţelegere legală cu firma de salubrizare Romprest.

Reprezentanții Gărzii de Mediu spun că vor efectua controale până miercuri. În primul rând, vor amenda operatorul de salubritate pentru că nu a ridicat deșeurile. În al doilea rând, vor sancționa și Primăria Sectorului 1, pentru că nu are acest drept.

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a convocat, luni, o primă întâlnire online cu toţi cei şase primari de sectoare, pentru a analiza împreună o serie de probleme urgente, între care gestionarea deșeurilor.

XS
SM
MD
LG