Linkuri accesibilitate

Clubul Parlamentarilor vrea 4857 mp în centrul Capitalei cu titlu gratuit


Palatul Parlamentului

Un grup de parlamentari din aproape toate partidele, USR este excepția, a inițiat un proiect de lege prin care vrea să își atribuie cu titlu gratuit 4857 mp, pentru amenajarea unei baze sportive.

Pe lângă terenul situat în centrul Capitalei - cu patru terenuri de tenis, o clădire și un chioșc pentru răcoritoare - care ar urma să fie “amenajat“, ei cer și ca toate cheltuielile cu utilitățile ale clubului să fie preluate de Camera Deputaților.

„Problema nu e existența clubului, ci beneficiile pe care le primește din bani publici. Astfel, inițiativa prevede inclusiv că utilitățile vor fi plătite din bugetul Camerei Deputaților. În plus, Clubul Parlamentarilor poate înainta propuneri de cheltuieli pentru a fi incluse în bugetul Camerei Deputaților. Nu se impune niciun fel de regulă. Adică, dacă parlamentarii pot dori luna de pe cer, aceasta va fi bugetată printre cheltuielile Camerei Deputaților", scrie deputatul USR Cristiana Prună, care a semnalat situația pe pagina personală de Facebook.

Potrivit proiectului legislativ, se transmite în folosinţa gratuită a Clubului Parlamentarilor Români „Ion Raţiu” terenul în suprafaţă de 4.857 de mp.

Terenul este destinat, potrivit proiectului, amenajării „bazei sportive a Clubului Parlamentarilor România, compusă din patru terenuri de tenis, un imobil format din parter şi terasă, acoperită şi un chioşc pentru răcoritoare, iar plata cheltuielilor cu utilităţile, gaze, apă rece şi energie electrică să fie suportată din bugetul Camerei Deputaţilor.

Clubul Parlamentarilor Români „Ion Rațiu” este persoană juridică cu scop nepatrimonial, se arată pe site-ul organizației, și din el fac parte foști și actuali parlamentari.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

Multimedia

Explozie la o navă civilă străină în portul Sulina
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:00:28 0:00
XS
SM
MD
LG