Linkuri accesibilitate

Cluj: Ofertă de angajare pentru cei doi brutari din Sri Lanka


ROMANIA - Harghita Ditrau brutari Sri Lanka
ROMANIA - Harghita Ditrau brutari Sri Lanka

Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, a anunțat că se gândește să îi contacteze pe cei doi brutari din Sri Lanka, angajați în Ditrău, pentru a le da un loc de muncă la una dintre instituțiile subordonate instituției locale, după ce angajatorul a anunțat că îi scoate din producție.

„Urmăresc de câteva zile cazul celor doi muncitori din Sri Lanka, angajați la o brutărie din Ditrău, județul Harghita. Etapa în care a ajuns astăzi această situație îmi aduce aminte, din nou, că nu dezbinarea, rasismul sau xenofobia sunt caracteristicile acestui neam. Am decis ca luni dimineață să îi contactăm pe cei doi muncitori din Sri Lanka, având convingerea că își vor putea găsi câte un loc de muncă la una dintre instituțiile subordonate Consiliului Județean Cluj - societățile din Tetarom, Clujana sau Agro Transilvania”, a arătat Tișe într-o postare pe Facebook. citată de Mediafax.

Acesta susține că unicitatea românilor rezonează cu toleranța, înțelegerea, o bună comuniune și grijă pentru cei din jur, valori care au fost mereu respirate.

„Nu am putea fi altfel”, a conchis președintele CJ Cluj.

Și antreprenorul Ștefan Mandachi l-a criticat pe patronul brutăriei din Ditrău care a spus că îi scoate pe cei doi din producție și le-a făcut brutarilor din Sri Lanka oferta de a-i angaja la firma sa. „Cu riscul să pierd clienții sau să provoc răscoale, îi pun șef de producție”, a spus el.

XS
SM
MD
LG