Linkuri accesibilitate

CNA nu i-a mai prelungit licența, Realitatea TV se închide începând de miercuri seara. Datoriile depășesc 10 mil. lei


Cozmin Gușă Realitatea TV

În plină campanie electorală și la doar o zi după ce s-a aflat că patronul Realitatea Tv, Cosmin Gușă, a redevenit membru PSD, CNA a refuzat să prelungească licența audiovizuală a postului. Motivul: cele peste 10 milioane lei datorii la Fisc. Decizia poate fi contestată în instanță.

Începînd de miercuri de la ora 24.00, Realitatea TV va înceta să mai transmită, cel puțin până în luna ianuarie când urmează să se pronunțe instanța.

UPDATE CNA a aprobat modificarea licenţei audiovizuale, acordate pentru difuzarea prin satelit a serviciului de programe pentru Realitatea Plus din Bucureşti. Votul fost în unanimitate.

Decizia în Consiliul Național al Audiovizualului a fost luată cu patru voturi ”pentru”- Dorina Rusu, Cristina Pocora, Alex Kocsis și Răsvan Popescu- , și șase voturi ”împotrivă”- Monica Gubernat, Ramona Sorescu, Nicolaie Bălașa, Gabriel Tufeanu, Radu Herjeu și Orsolya Borsos ( care însă nu a votat nici pro, nici contra).

De remarcat că voturile ”împotrivă” au venit din partea membrilor CNA propuși de PSD, ALDE și guvern, iar cele ”pentru” din partea reprezentanților PNL și ai prețedintelui.

Tot în ședința de marți, CNA analizează si solicitarea depusă de Geopol Internațional, companie aparținându-I tot lui Cozmin Gusa, privind modificarea structurii serviciului de programe pentru Realitatea Plus. De fapt, e vorba de transferarea programelor Realitatea TV pe Realitatea Plus, începând cu 31 octombrie. Problema e că aceasta din urmă nu e în lista ”must carry”.

În mod concret, Realitatea TV este în insolvență de 8 ani și nu are un plan de reorganizare aprobat, deci nu a putut depune certificatul fiscal.

Reprezentantii postului au susținut că datoriile sunt suspendate pe perioada insolvenței, dar Consiliul CNA a constatat că nu există o decizie a instanței sau a autorității fiscale în acest sens.

Comin Gușă s-a reînscris în PSD.

Facebook Forum

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

XS
SM
MD
LG