Linkuri accesibilitate

CNCD: Acordul încheiat de MAI doar cu BOR de Paște, faptă de discriminare


România, Voluntare care împart Sfânta Lumină de Paști în baza acordului MAI-BOR

Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării a sancționat cu avertisment Ministerul Afacerilor Interne pentru că, prin semnarea acordului pentru organizarea Sărbătorilor Pascale în condiții de pandemie doar cu Biserica Ortodoxă Română, a comis o faptă de discriminare.

„Lipsa unui acord cu privire la reguli de participare la Sărbătorile Pascale din anul 2020 pentru toate cultele creștine recunoscute de lege reprezintă faptă de discriminare, conform art. 2 alin. (1) și art. 2 alin. (4) din O.G. 137/2000, republicată”, se arată într-un comunicatul al CNCD.

Potrivit hotărârii adoptate cu 7 voturi pentru și 1 vot împotrivă, Colegiul director al CNCD a recomandat Ministerului Afacerilor Interne ca „în viitor să respecte obligația de echidistanță față de toate cultele recunoscute din România și să stabilească reguli nediscriminatorii în exercitarea dreptului la libertatea conștiinței”.

Ministerul Afacerilor Interne a încheiat la mijlocul lunii aprilie, în plină stare de urgență,un acord cu Biserica Ortodoxă Română, în cadrul căruia se stabilea felul în care va fi distribuită Sfânta Lumină de Paște și cum se vor desfășura slujbele fără prezența credincioșilor.

Tot în ședința de miercuri, și tot în contextul desfășurării sărbătorii pascale în starea de urgență, CNCD l-a amendat cu 5.000 de lei pe Andrei Caramitru, fost consilier al președintelui USR, în urma unui mesaj postat pe Facebook în care aduce mai multe jigniri la adresa Bisericii Ortodoxe Române.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

Multimedia

Protestatarii armeni blochează traficul în Erevan
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:06 0:00
XS
SM
MD
LG