Linkuri accesibilitate

CNSAS cere instanței „stabilirea calității de colaborator al Securității” pentru Mugur Isărescu


Consiliul Național pentru Studierea Arhivelor Securității (CNSAS) a trimis la Curtea de Apel București acțiunea în constatare pentru stabilirea calității de colaborator al Securității pentru guvernatorul BNR, Mugur Isărescu.

Un comunicat al CNSAS dat publicității pe 9 iunie face referire la punctul 3 la o „ Note de Constatare – Colaboratori ai Securităţii: Colegiul a aprobat Nota de Constatare şi a dispus introducerea la Secţia de contencios administrativ şi fiscal a Curţii de Apel Bucureşti a acţiunii în constatare pentru stabilirea calităţii de colaborator al Securităţii, pentru următoarea categorie de persoane: - art. 3 lit. q (guvernatorul Băncii Naţionale a României, preşedinte, vicepreşedinte de bancă şi membrii consiliului de administraţie din sectorul bancar) – 1 persoană”

Mai multe surse din instituție au confirmat pentru Ziare.com că acest punct trei se referă la guvernatorul BNR, Mugur Isărescu.

Ziare.com precizează că a încercat să obțină un punct de vedere de la Mugur Isărescu, dar deocamdată acesta nu a transmis niciun mesaj.

În urmă cu trei ani, România liberă a scris că Mugur Isărescu a fost colaborator al Securității sub numele de cod „Manole”.

Cel care a cerut, însă, CNSAS să verifice dacă informația e reală și i-a dat caracter instituțional este avocatul Gheorghe Piperea, scria în iulie 2019 ziarul Bursa.

XS
SM
MD
LG