Linkuri accesibilitate

Zona aflată sub cod roşu se extinde luni şi marţi - temperaturile ajung la 42 de grade Sunt restricții de trafic


Zona aflată sub avertizare de cod roșu de caniculă pe 13 și 14 iulie. Este pentru prima oară când toate județele sunt cuprinse de avertizări portocaliu și roșu.
Zona aflată sub avertizare de cod roșu de caniculă pe 13 și 14 iulie. Este pentru prima oară când toate județele sunt cuprinse de avertizări portocaliu și roșu.

Administrația Națională de Meteorologie a emis cod roşu de caniculă pentru cea mai mare parte a ţării, pentru zilele de sâmbătă şi duminică.

Temperaturile maxime vor fi de 37 până la 41 de grade.

Sâmbătă, meteorologii au extins zona vizată de avertizarea de cod roșu de caniculă, pentru zilele de luni şi marţi, 15 și 16 iulie.

O avertizare cod portocaliu va fi valabilă luni şi marţi în Maramureş şi în cea mai mare parte a Transilvaniei.

Harta cu zonele din România pentru care a fost emis cod roșu de caniculă pe 15 și 16 iulie.
Harta cu zonele din România pentru care a fost emis cod roșu de caniculă pe 15 și 16 iulie.

„În Maramureş şi în cea mai mare parte a Transilvaniei, valul de căldură va persista şi se va intensifica. Va fi caniculă, iar temperaturile maxime vor fi de 35...40 de grade. Disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi. Local, minimele termice nu vor coborî sub 20 de grade, astfel că vor caracteriza nopţi tropicale”, transmit meteorologii, conform news.ro.

Pentru luni şi marţi a fost emisă o avertizare cod roşu. Zonele afectate sunt Crişana, Banat, Oltenia, Muntenia, Moldova, Dobrogea şi sud-vestul Transilvaniei

„În Crişana, Banat, Oltenia, Muntenia, Moldova, Dobrogea şi sud-vestul Transilvaniei, valul de căldură va continua să se intensifice. Se vor înregistra temperaturi maxime între 37 şi 42 de grade, iar pe litoral vor fi de 33...36 de grade. Disconfortul termic va fi deosebit de accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi. Minimele termice nu vor coborî sub 22 de grade, astfel că vor caracteriza nopţi tropicale”, anunţă ANM.

CNAIR a instituit restricţii de trafic în toată țara.

Medicii recomandă populaţiei să evite expunerea la soare, îmbrăcămintea de culoare închisă şi deplasările la orele prânzului.

Europa Liberă România e pe Google News. Abonați-vă AICI.

  • 16x9 Image

    Simona Cârlugea

    A intrat în echipa Europa Liberă România în mai 2023. Lucrează în presă din 1994, și a trecut prin radio, televiziune și presă scrisă.

    A condus echipa de știri de la TVR Craiova mai bine de 10 ani, apoi, alți șase ani, pe cea de la Digi24 Craiova. A colaborat cu BuletindeBucurești.ro și Factual.ro. Este specializată în investigații și urmărirea banului public.

XS
SM
MD
LG