Linkuri accesibilitate

Codrin Ștefănescu pentru Roșia Today: „Dacă Dăncilă va cădea eu voi ajunge președintele PSD.”


Codrin Ștefănescu spune că după o discuție între patru ochi cu Viorica Dăncilă cei doi ar fi decis să îngroape securea războiului în interesul partidului.


Fostul secretar general al PSD și apropiat al lui Liviu Dragnea se simte înconjurat de ”dușmani fără milă și lipsiți de scrupule”, iar aceștia urmăresc să ”rupă partidul în bucățele”.

Reporterii Roșia Today au reușit să-i smulgă câteva răspunsuri în legătură cu alte aspecte pe care Ștefănescu le-a discutat cu președintele PSD înaintea depunerii moțiunii de cenzură inițiată de Opoziție.

Rep. – N-a trecut mult timp de când ați acuzat-o pe Viorica Dăncilă de trădare, după ce Dragnea a ajuns la pușcărie. Cum o vedeți acum?

Ștefănescu – Numai imbecilii rămân consecvenți, pe aceeași poziție. Eu mi-am schimbat opinia față de Viorica Dăncilă. Este o doamnă pe care nu te poți supăra dacă vrei să mai câștigi un ban din guvernarea asta. Acum trebuie bătut fierul, că după ce ieșim de la putere, adio, ne-am lins pe bot de cașcaval pentru mulți ani.

Rep. – Ați uitat atât de repede că Dăncilă i-a pus pe făraș pe toți oamenii dumneavoastră din guvern?

Ștefănescu – N-am uitat, dar dacă stau acasă ce câștig? Nimic. Scriu pe Facebook înjurături sub diverse pseudonime și gata. Eu nu pot să fiu pe tușă. N-am facut-o nici la Revoluție și n-o fac nici acum. Trebuie să trec la acțiune, să fac spume, să agit oamenii, să organizez mitinguri nerușinate, să stresez dușmanul politic. O să vedeți o revenire spectaculoasă.

Rep. – Nici faptul că Viorica Dăncilă a fost împotriva legii grațierii nu v-a deranjat?

Ștefănescu – Ba da, asta m-a supărat rău, dar repet, ce fac cu supărarea, stau acasă, nu? Am o datorie morală față de Liviu Dragnea să revin pe baricade.

Rep. – Ce sfat i-ați dat Vioricăi Dăncilă în legătură cu preconizata moțiune de cenzură?

Ștefănescu – Să fie liniștită că o rezolv. Organizez un miting cu 300 de mii de oameni in jurul parlamentului și n-o să mai fie nicio moțiune. Cine vreți să ajungă premier în locul doamnei Dăncilă, Ludovic Orban sau Dacian Cioloș? Glumiți? Viorica Dăncilă e stea de cinema pe lângă obosiții aștia. Mai ales de când și-a pus botox la buze e foarte bine. Mă gândesc să-mi pun și eu implant de păr dacă câștigăm alegerile.

Rep. – Chiar aveți talent de scenarist, după cum bine a remarcat premierul.

Ștefănescu – Da, am deja la sertar un scenariu de lungmetraj. Un thriller inspirat din lupta lui Liviu Dragnea cu statul paralel. Vreau să-l facă Tarantino, cu bani de la guvern. L-am sunat și mi-a spus că-l interesează ideea, cu condiția să joace și Dincă din Caracal personaj secundar. Mi-a plăcut ideea.

Rep. – Și dacă Dăncilă va cădea?

Stefănescu – Atunci voi ajunge eu președintele PSD. Ar fi incorect să continuam să fim conduși de o persoană atât de slabă și fără nicio credibilitate... Ce-am zis acum la urmă să nu scrieți, vă rog, m-a luat gura pe dinainte. Gata, am plecat la sedință. Salutări la toată Europa Liberă. Să transmiteți la colegi că ascult situl dvs la radio pe unde scurte. Succes!

Rep. - Vă mulțumim!

Acesta este un text satiric, iar opiniile autorului nu coincid, neapărat, cu poziția Radio Europa Liberă.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG