Linkuri accesibilitate

Coldplay la București. Chris Martin, după ce invitatul său, Babasha, a fost huiduit: Vă rog, huiduiți-ne mai bine cinci secunde


Imagini de la cea de-a doua seară de concert Coldplay la București, 13 iunie 2024. În prima seară, invitatul solistului de la Coldplay, cântărețul de manele, Babasha, a fost huiduit. În a doua, solistul Coldplay, Chris Martin a spus: „Huiduiți-mă pe mine!”.

După un prim concert marcat de controverse, formația britanică Coldplay și-a încheiat joi seară turneul de la București în uralele zecilor de mii de fani. Obișnuitul „moment special” al concertelor Cold Play a decurs mult mai bine decât cu o zi înainte.

Chris Martin, solistul Coldplay, a vorbit direct publicului despre huiduielile de la primul concert, când spectatorii l-au apostrofat pe cântărețul de manele Babasha.

Babasha a fost invitat într-un gest obișnuit al muzicienilor de la Coldplay de a îmbrățișa cultura locală și diversitatea. Cântăreț de manele, cu bune performanțe muzicale, după unele opinii, are milioane de vizualizări pe YouTube.

Dar Babasha alături de ColdPlay a stârnit patimi în România, în special în social-media; unii au catalogat huiduielile drept rasism; alții au justificat situația spunând că cei care ar fluierat au reacționat, de fapt, la un gen de muzică pe care nu s-ar fi așteptat să îl audă la concertul de la Coldplay.

Chris Martin, către spectatori: Huiduiți-ne pentru cinci secunde
Așteptați
Chris Martin, către spectatori: Huiduiți-ne pentru cinci secunde

Nici o sursă media

0:00 0:01:15 0:00

În doua seară, Chris Martin a povestit ce a simțit față de incidentul de miercuri.

„Am fost șocat, am fost trist și m-am simțit vinovat într-un fel pentru că am făcut ceva rău. Dar apoi mi-am dat seama că nu pot sta supărat pe publicul nostru. Vă iubim necondiționat. O să ne întoarcem în România”, a spus el.

Solistul trupei Coldplay – care promovează în concertele sale incluziunea socială și sustenabilitatea – a vorbit apoi despre egalitate: „Toți oamenii trebuie tratați egal și asta merită și românii”.

Chris Martin către audiența de la concertul Coldplay: Huiduiți-ne pe noi!
Chris Martin către audiența de la concertul Coldplay: Huiduiți-ne pe noi!

„Ieri (miercuri, n.r.) unii oameni au huiduit. Huiduitul nu a fost așa de bun, așa că doar pentru cinci secunde să huiduiți mai bine. Haideți”.

Publicul a procedat întocmai, după care solistul a încheiat momentul: „Huiduitul de azi a fost mai bun decât cel de ieri”, a zâmbit Chris Martin.

Babasha, artistul care a fost huiduit miercuri, a cântat și la al doilea concert, însă, spre deosebire de prima seară, a fost apostrofat de numai câțiva spectatori.

Peste 50.000 de oameni au participat la concertul Coldplay de la București.
Peste 50.000 de oameni au participat la concertul Coldplay de la București.

Biletele la cele două concerte de la Coldplay s-au epuizat la scurt timp după ce formația britanică a anunțat că va veni, pentru prima dată, la București. Prețul mediu al unui bilet a fost de 700 de lei (140 de euro).

După București, formația va cânta în trei seri consecutive la Budapesta.

Europa Liberă România e pe Google News. Abonați-vă AICI.

  • 16x9 Image

    Ionuț Benea

    A intrat în presă dintr-un pariu și a rămas aici din convingere. A debutat în jurnalism în 2008 și a trecut prin redacții locale sau naționale importante, precum Ziarul de Iași sau Adevărul. A fost implicat în mai multe proiecte editoriale independente coordonate de Freedom House și Centrul pentru Jurnalism Independent.

    S-a alăturat echipei în 2021 ca senior-correspondent, funcție pe care o ocupă și în prezent. Din iulie 2021 până în ianuarie 2023 a fost redactor-șef al Europei Libere România.

    Din ianuarie 2023 ocupă poziția de senior-correspondent.

XS
SM
MD
LG