Linkuri accesibilitate

Alin Mastan, interimar la șefia Jandarmeriei Române. Cine este el


România - imagine generică
România - imagine generică

Colonelul Alin Mastan a fost numit marți la șefia interimară a Jandarmeriei Române, din postul de prim-adjunct al Jandarmeriei Capitalei.

El i-a luat locul lui Bogdan Enescu, căruia i-a expirat împuternicirea și care a fost învinuit de DNA cu două săptămâni în urmă pentru că a aprobat mai multe state de plată și centralizatoare lunare ale orelor prestate suplimentar, încasând el însuși bani necuveniți din ore suplimentare, în sumă de 36.068 lei.

Colonelul Alin Mastan a fost până în februarie 2017 şef al Serviciului Ordine şi Siguranţă Publică din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Sălaj, când a fost detaşat la Direcţia Generală de Jandarmi a Municipiului Bucureşti, scrie G4 Media.

Mastan ocupa funcția și la mitingul Diasporei din 10 august 2018, dar era în concediu de odihnă și nu a participat activ la coordonarea represiunii împotriva manifestanților pașnici, transmite postul de televiziune Digi 24.

În schimb, la finalul anului 2019, colonelul Mastan a fost audiat ca martor în dosarul 10 august.

Cu toate acestea, Graiul Sălajului, publicație din zona de baștină a lui Mastan scria pe 21 august 2018 că jibouanul ar fi coordonat din umbră represiunea.

XS
SM
MD
LG