Linkuri accesibilitate

Comandament de urgenţă în Bucureşti pe tema gripei. 4 decese în țară


Gabriela Firea, primar general București
Gabriela Firea, primar general București

Primarul general, Gabriela Firea, a convocat, luni, Comandamentul de urgenţă pentru a analiza situația cazurilor de gripă, șapte școli și grădinițe rămân parțial închise în Capitală, în timp ce la Sibiu un bărbat de 43 de ani a murit din cauza gripei, fiind al patrulea deces înregistrat în țară.

La nivelul Capitalei, sunt înregistrate 939 de cazuri de gripă sezonieră, a anunțat Gabriela Firea, luni, la începutul ședinței Comandamentului de urgență, pe care l-a convocat.

„Anul trecut, la 1 februarie, erau 870 de cazuri în București (..) O ușoară creștere, nu de speriat, din ce spun medicii”, a afirmat Firea.

Primarul Capitalei a spus că mai mulți părinți au cerut suspendarea cursurilor, dar că decizia aparține Ministerului Sănătății, care poate cere acest lucru, nu primăriei.

„Nu trebuie să ne alertăm în mod inutil, dar nici să nu spunem că nu se întâmplă nimic”, a mai spus Firea.

Inspectoratul Școlar al Municipiului București a anunțat, luni, că mai multe clase din șapte școli și grădinițe din capitală au cursurile suspendate. În plus, o grădiniţă din sectorul 4 are cursurile suspendate pentru că, după decontaminarea realizată săptămâna trecută, persistă mirosul substanţelor utilizate.

Un pacient de 43 de ani, internat de două săptămâni la Spitalul de Urgență din Sibiu cu diagnostic confirmat de gripă, a murit duminică, în urma unui stop cardio-respirator neresuscitabil, a anunţat, luni, unitatea medicală.

Gripa a provocat până acum 4 decese, în judeţele Argeş, Dâmboviţa şi Hunedoara și în Sibiu.

Anul trecut, situația era mai gravă, până pe 19 ianuarie fiind înregistrate 34 de decese confirmate cu virus gripal, potrivit informațiilor furnizate de Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT).

XS
SM
MD
LG