Linkuri accesibilitate

Comisar șef IGPR, acuzat de luare de mită pe când era polițist anticorupție


Un comisar șef din IGPR, fost ofițer de poliție judiciară în din DNA, a fost pus sub control judiciar pentru 60 de zile de procurorii DNA, care au pus în mișcare acțiunea penală pentru luare de mită și permiterea accesului la informații care nu sunt destinate publicității.

Eduard Marius Moise este în prezent comisar șef în IGPR, la Direcția de investigare a Criminalității Economice și a fost până în luna martie a acestui an ofițer de poliție judiciară în DNA, postură din care a și comis faptele pentru care a fost acuzat luni de luare de mită în formă continuată (două acte materiale), de folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații, precum și de favorizarea făptuitorului.

În aceeași cauză se efectuează cercetări penale și față de un alt inculpat, reprezentant al unei societăți comerciale, pentru complicitate la cele trei infracțiuni reținute în sarcina polițistului.

Potrivit procurorilor, Eduard Moise, ca ofițer de poliție judiciară în DNA i-ar fi cerut unui funcționar din administrația publică locală, în perioada octombrie 2018 – iunie 2019, două contracte pentru firma omului de afaceri, coinculpat în aceeași cauză. În schimbul lor, ofițerul de poliție judiciară i-a promis funcționarului acces la informații nedestinate publicității, respectiv date cu privire la activitățile de urmărire penală derulate într-un dosar al DNA. De asemenea, în perioada 2018 – 2020, polițistul a folosit autoturismul de lux înregistrat pe numele firmei în interesul căreia ar fi acționat.

Pe timpul cât se află sub control judiciar, inculpatul trebuie să respecte mai multe obligații între care să nu părăsească țara, să nu se aproprie și să nu comunice, pe nicio cale, cu persoanele menționate în ordonanță, să nu desfășoare activitatea în exercitarea căreia a săvârșit fapta - ofițer de poliție.

Inculpatului i s-a atras atenția că, în caz de încălcare cu rea-credință a obligațiilor care le revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

Multimedia

Prietenii și dușmanii ministrului Daea
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:03:57 0:00
XS
SM
MD
LG