Linkuri accesibilitate

Comisarul pentru buget: Germania e un "beneficiar major" al banilor UE


Gunther Oettinger

Comisarul european pentru buget, creștin-democratul, Gunther Oettinger, a criticat Berlinul pentru opoziția față de creșterea contribuțiilor la bugetul Uniunii Europene, subliniind că că Germania este un beneficiar major al politicilor europene de investiții, ii potrivit Reuters, care citează cotidianul Die Zeit.

Germania se opune reducerii bugetului UE mai ales în ceea ce privește fondurile de coeziune și cele pentru sectorul agricol, dar în același timp refuză să aprobe o creștere a contribuțiilor la bugetul comunitar
"Calculele la Berlin nu sunt încă în regulă", a declarat Gunther Oettinger, în contextul discuțiilor tensionate pe tema bugetului UE.

Oficialul european a mai afirmat că Germania este un "beneficiar major al unei reale politici europene pentru investiţii".


Mai multe țări europene se opun propunerii de creștere a contribuției la 1,114% din venitul naţional brut al statelor membre. Printre țările care se opun se numără şi Germania, care dorește limitarea contribuției la 1% din venitul naţional brut.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG