Linkuri accesibilitate

Comisarul Věra Jourová aplaudă președinția românească a UE


Věra Jourová, comisar penru Justiție
Věra Jourová, comisar penru Justiție

Comisarul european pentru justiție, drepturile consumatorilor și egalitate de gen, cehoaica Věra Jourová, a evaluat extrem de pozitiv președinția românească a UE, încheiată la 30 iunie.

Într-o relatare difuzată duminică de principalul canal de știri al radioului public cehesc, Radiožurnal, Jourova a răspuns solicitării de a evalua președinția românească a UE cu expresia: „Jedna s hvězdičkou”, adică „1 cu steluță”. În școlile cehești, cea mai bună notă este 1, iar cea mai rea este 5.

„Românii merită toate laudele. Am petrecut mult timp cu ei, multe zile și multe nopți de negocieri pe tema unor acte legislative europene... Echipa de negociatori români a funcționat foarte bine, cu spirit de răspundere”, a spus Věra Jourová.

Autorul relatării de la radioul public cehesc, Pavel Novak, a consemnat că președinția românească a fost o surpriză plăcută nu numai pentru liderii UE, ci și pentru însuși președintele Klaus Iohannis, chiar dacă a avut loc pe fundalul unor evenimente interne dramatice la București, culminând cu întemnițarea pentru corupție a liderului PD Liviu Dragnea.

Věra Jourová, de profesie avocată, membră a partidului de guvernământ Mișcarea ANO, și-a atras laude mai ales pentru felul cum a tratat cu marii giganți ai internetului ca Facebook sau Google ca să apere drepturile consumatorilor.

În primăvara anului 2019 revista americană „Times” a inclus-o printre cei mai influenți 100 de oameni din lume.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG