Linkuri accesibilitate

Comisia de mediu a Senatului a dat undă verde pentru „DNA-ul pădurilor”


Piatra Craiului
Piatra Craiului

Proiectul de lege privind înfiinţarea Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Mediu, „DNA al pădurilor”, inițiativă care aparține USR, a primit marți raport favorabil în comisia de specialitate din Senat.

„Încă nu am trecut și ultimele hopuri, dar Mafiile Pădurilor, Apelor și Deșeurilor din România au de ce să se teamă! Mâine, structura specializată pentru combaterea infracțiunilor de mediu poate deveni realitate! Iar aceasta este doar una dintre legile din pachetul inițiat de USR pentru stoparea tăierilor ilegale de păduri, a băgării râurilor de munte pe țeavă, a combaterii poluării și a afacerilor cu deșeuri toxice, care se află în dezbateri în Parlament ori în lucru!

Când am intrat în această luptă, puțini ne-au dat șanse că vom reuși. Suntem la un pas, iar presiunea civică, din ce în ce mai puternică în ultimele luni, ne-a ajutat enorm. Împreună, putem construi un viitor mai sănătos pentru România!”, a scris senatorul USR Mihai Goțiu într-o postare făcută marți pe pagina sa de Facebook.

Proiectul urmează să intre miercuri în comisia juridică a Senatului, coraportoare, după care va intra în plen.

Săptămâna trecută, avizele din comisiile de specialitate au fost împărțite, trei avize favorabile - la Agricultură, Apărare și Muncă și trei negative - Ape și Păduri, Buget și Administrație.

La votul din plen, va fi supus, însă raportul comun al Comisiilor pentru Mediu, respectiv Juridică.

Pe 13 mai, legea a fost adoptată de Camera Deputaților, iar Senatul este cameră decizională.

Media anuală a doborâturilor este, pentru ultimii 7 ani, de 3,7 milioane metri cubi.

XS
SM
MD
LG