Linkuri accesibilitate

Comisia Europeană a alocat 75 de milioane de euro pentru repatrieri


EU, European Commision logo
EU, European Commision logo

Europarlamentarul Eugen Tomac a arătat că, în situația de criză generată de pandemia de coronavirus, Comisia Europeană a alocat 75 de milioane de euro pentru a sprijini statele în repatrierea cetățenilor care sunt blocați în diverse locuri de pe glob ca urmare a măsurilor adoptate în prevenirea pandemiei.

„UE lucrează 24/24 pentru a sprijini statele membre să repatrieze cetățenii europeni aflați în dificultate în diferite colțuri ale lumii.

Comisia Europeană a alocat 75 de milioane de euro pentru a asigura repatrierea în siguranță a cetățenilor din statele membre UE.

În cadrul mecanismului de protecție civilă al UE, Comisia contribuie la costurile zborurilor de repatriere", a scris Eugen Tomac pe Facebook.

Europarlamentarul a făcut apel la românii aflați în situații de criză să îl contacteze pentru a oferi sprijin.

Reamintim că Ministerul Afacerilor Externe a anunțat repatrierea a 1.500 de cetățeni români din Italia prin intermediul unor zboruri speciale efectuate de mai multe companii aeronautice. Cei repatriați sunt introduși în carantină în mai multe hoteluri din județul Constanța.

De asemenea, au fost repatriați și muncitori sezonieri sau turiști care au fost blocați în diverse locuri de pe glob ca urmare a măsurilor implementate în contextul extinderii pandemiei de coronavirus.

MAE a reluat în repetate rânduri apelul către români de evitare a oricăror călătorii externe care nu sunt absolut esențiale și care pot antrena riscuri majore, periclitând siguranța cetățenilor și posibilitatea acestora de revenire în țară.

XS
SM
MD
LG