Linkuri accesibilitate

Comisia Europeană propune interzicerea temporară a „călătoriilor neesențiale” în UE


Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen a propus șefilor de stat și de guvern din UE introducerea unei restricții de 30 de zile pentru „călătoriile neesențiale” în UE.

„Cu cât mai puține călătorii, cu atât mai mult putem controla răspândirea virusului. Prin urmare, după cum tocmai am informat partenerii noștri din G7, propun șefilor de stat și de guvern, să introducem o restricție temporară asupra călătoriilor neesențiale către Uniunea Europeană”, a spus von der Leyen într-o declarație video, pe contul ei de Twitter.

Restricția ar urma să dureze 30 de zile și să fie prelungită, dacă va fi necesar, a spus șefa Executivului comunitar.

„Uniunea Europeană și alte părți ale lumii se confruntă cu o criză a sănătății publice cauzată de răspândirea coronavirusului. Sistemul nostru de sănătate se află sub presiune. Prin urmare, statele membre au luat măsuri ferme de încetinire a răspândirii virusului. Însă aceste măsuri sunt eficiente doar atunci când sunt coordonate. Acesta este motivul pentru care prezentăm astăzi orientările privind măsurile la frontieră”, a spus Ursula von der Leyen.

„Trebuie să protejăm populația de răspândirea virusului și, în același timp, trebuie să ne asigurăm că menținem fluxul de mărfuri. Prin urmare, propunem așa numitele 'benzi verzi', căi rapide, pentru a acorda prioritate transportului de mărfuri, cum ar fi bunurile medicale, mărfurile perisabile, în special serviciile alimentare și de urgență”, a mai spus șefa Comisiei Europene.

”Dar trebuie să depunem mai multe eforturi pentru a reduce presiunea enormă asupra sistemului nostru de sănătate. Cu cât reducem călătoriile, cu atât mai mult putem împiedica acest virus să se răspândească. Așa cum tocmai am informat partenerii G7 ai UE, propun șefilor de stat și de guvern să introducă o restricție temporară privind călătoriile neesențiale în UE. Restricția ar trebui să fie în vigoare pentru o perioadă inițială de 30 de zile, care poate fi prelungită dacă este necesar”, a mai spus Ursula von der Leyen.

Excepție de la aceste restricții vor face membrii de familie ai rezidenților europeni, medicii și asistentele medicale, precum și persoanele care transportă mărfuri către Uniunea Europeană.

știre în curs de actualizare

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG