Linkuri accesibilitate

Comisia Europeană recomandă slujbe online de Crăciun


„Europa a făcut progrese considerabile în înțelegerea și gestionarea actualei pandemii de COVID-19. Vaccinurile ar putea pune capăt pandemiei, dar realitatea este că UE are în față câteva luni dificile înainte ca aceste vaccinuri să fie utilizate pe scară largă și să permită o îmbunătățire semnificativă a vieții cetățenilor”, spune Comisia Europeană în strategia de gestionare a Covid-19 pe timpul iernii, adoptată miercuri.

Executivul european cere statelor membre să mențină carantina pe timpul nopții, să încurajeze populația să evite întâlnirile de sărbători, iar când acestea au loc să poarte mască de protecție.

De asemenea, Comisia recomandă ca slujbele religioase să fie ținute online iar statele membre să interzică adunările publice și pentru colindat și să le reglementeze pe cele de familie.

„Definiți criterii clare pentru adunări sociale mici, evenimente în familie, cum ar fi numărul maxim de persoane care au voie să participe și încurajați cetățenii să respecte regulile de distanțare fizică și utilizarea măștilor”, spune Comisia.

„Încurajați oamenii care intenționează să petreacă împreună sărbătorile de la finalul anului să stea împreună și în zilele anterioare și în zilele de după festivități”, se mai spune în document.

De asemenea, statele membre sunt încurajate să mențină în vigoare restricțiile pe timpul nopții.

De asemenea, statele membre sunt sfătuite să-și încurajeze locuitorii să se vaccineze împotriva gripei dacă aceștia intenționează să călătorească iar angajatorii sunt sfătuiți să le permită angajaților să lucreze din locurile în care-și vor petrece sărbătorile.

„Încurajați angajatorii să le permită oamenilor să lucreze de acasă sau de la locul unde intenționează să-și petreacă festivitățile de la sfârșitul anului cu câteva zile înainte și după - de preferință în jur de șapte zile, ori de câte ori este posibil. Acest lucru va permite lucrătorilor să se auto-carantineze înainte de a participa la adunări sociale sau gospodărești, sau evenimente și / sau înainte de a veni înapoi la locurile de muncă. În cazul în care lucrul la distanță nu este posibil, angajatorii trebuie să asigure măsuri care să permită revenirea în siguranță la locul de muncă”, transmite Comisia.

De asemenea, Comisia Europeană le transmite statelor membre să ia în considerare prelungirea vacanțelor școlare sau prelungirea școlii online, pentru a evita ca virusul să fie adus de copii în școli, atunci când se întorc din vacanță.

„În astfel de cazuri va fi important să specificați o anumită dată, cu câteva zile înainte de deschiderea școlilor, până când familiile cu copii și educatorii sunt rugați să se întoarcă acasă în cazul în care au călătorit”, mai precizează Comisia.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

Multimedia

Când preoții trec de la teorie la faptă. Școala de șah de la biserică
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:03:34 0:00
XS
SM
MD
LG