Linkuri accesibilitate

Comisia Europeană cere Ungariei să nu își închidă granițele


Decizia Ungariei de a își închide frontierele încalcă integritatea spațiului Schengen, arată Comisia Europeană, care cere Budapestei să renunțe la măsura implementată de la 1 septembrie în contextul pandemiei de coronavirus.

Potrivit Ylvei Johansson, comisar european pentru Afaceri Interne, executivul european va contacta în cel mai scurt timp autoritățile maghiare pentru a clarifica informații despre închiderea frontierelor.

Într-o scrisoare semnată de comisarii europeni pentru Afaceri Interne și cel pentru Justiție, Comisia arată că nu pot exista discriminări între cetățenii europeni privind restricțiile de călătorie.

Pentru a limita răspândirea pandemiei de coronavirus, Ungaria şi-a închis de marți frontierele pentru cetățenii străini, dar a anunțat luni seara excepții pentru turiștii din Cehia, Slovacia și Polonia.

Accesul le este permis numai celor care pot dovedi că nu sunt purtători de coronavirus, prezentând rezultatele unui test efectuat recent.

Tranzitul cetățenilor români prin Ungaria, respectiv accesul cetățenilor români – lucrători transfrontalieri nu vor fi afectate de noile măsuri.

Astfel, conform oficialilor maghiari, tranzitarea teritoriului Ungariei va fi permisă în continuare în aceleași condiții și se va face prin aceleași puncte de trecere ale frontierei și pe aceleași culoare rutiere stabilite.

Forțele ucrainene resping atacurile rusești „nelimitate" pe frontul din Donețk
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:03:36 0:00
XS
SM
MD
LG