Linkuri accesibilitate

Comisia Iordache își reintră în pâine: Modificarea Codurilor penale pe repede înainte


FLORIN IORDACHE, președintele Comisiei cu același nume care a modificat deja legile justiției și codurile penale
FLORIN IORDACHE, președintele Comisiei cu același nume care a modificat deja legile justiției și codurile penale

Comisia condusă de Florin Iordache începe marți dezbaterile la Codurile penale într-o procedură care se dorește de maximă urgență, astfel încât în următoarele zile ele să poată fi înaintate Senatului. Săptămâna viitoare ar urma să fie adoptate de parlament.

Deocamdată, spun sursele Europa Liberă, se vor lua în discuție doar articolele declarate în întregime constituționale nu și cele parțial neconstituționale. Opoziția nu este însă convinsă de acest lucru.

"Infractorii își fac un cadou de Paște pentru a-și ierta propriile păcate”, spune deputatul USR Stelian Ion, membru în Comisia juridică.

De fapt, în proiectul de lege de la Comisiei Iordache bună parte din articole sunt cele dintr-un mai vechi proiect de Ordonanță de Urgență al Coaliției PSD-ALDE.

Graba ar fi dictată, potrivit surselor Europa Liberă, de eșecul înregistrat în privința Ordonanțelor de urgență, pe care ministrul Toader nu le-a dat până acum.

Acesta ar fi motivul pentru care miercuri, la ședința CEx-ului convocată de Liviu Dragnea, soarta lui Tudorel Toader va fi pecetluită.

Ministrului i se va retrage susținerea politică, ALDE fiind de acord cu acest lucru, dar decizia remanierii îi aparține premierului Viorica Dăncilă.

În urmă cu o săptămână, Liviu Dragnea a declarat că Tudorel Toader i-a ”păcălit” cu Ordonanțele , iar Parlamentul va fi cel care va lucra la Codurile penale. "Da, Parlamentul trebuie să lucreze. A luat o pauză, fiind păcălit de către Guvern, și acum o să își reintre în atribuții”, a spus Dragnea.

Știre în curs de actualizare

XS
SM
MD
LG