Linkuri accesibilitate

Comisia Juridică respinge urmărirea penală a fostului ministru al Sănătății, Florian Bodog


Florian Bodog a fost ministrul Sănătății în guvernele PSD Grindeanu și Tudose.
Florian Bodog a fost ministrul Sănătății în guvernele PSD Grindeanu și Tudose.

Cererea de începere a urmăririi penale a fostului ministru al Sănătății, senatorul PSD Florian Bodog, pentru fals în înscrisuri şi abuz în serviciu a fost respinsă cu 6 voturi pentru, 6 abțineri și 1 vor împotrivă. Raportul Comisiei Juridice va fi astfel unul de respingere a cererii DNA.

În Comisia Juridică, PNL are 4 reprezentanți, USR PLUS doi, PSD are 5 reprezentanți, iar UDMR și AUR câte unul. Potrivit rezultatului, cel mai probabil reprezentantul UDMR nu a votat împreună cu partenerii de coaliție, iar cei ai PSD și AUR s-au abținut de la vot.

După votul din Comisia Juridică, PSD a anunțat că va vota, în plen, în favoarea începerii urmăririi penale a fostului ministrul Florian Bodog, indiferent de raportul Comisiei juridice privind solicitarea DNA adresată Camerei superioare a Parlamentului.

Raportul de respingere al Comisiei Juridice urmează să fie supus votului Plenului Senatului, vot care este secret cu bile, miercuri, în 21 aprilie.

Președintele Comisiei Juridice a Senatului , Iulia Scântei (PNL) a declarat că toți cei patru reprezentanți PNL au votat pentru ridicarea imunității parlamentare a lui Florian Bodog: „Am considerat că menirea Parlamentului nu este obstrucționarea Justiției”, a spus aceasta.

Un comunicat al USR PLUS arată că reprezentanții acestui partid în Comisia Juridică din Senat au votat pentru ridicarea imunității parlamentare a lui Florian Bodog. „Se pare că cei care s-au abținut nu înțeleg că rolul nostru aici este unul strict procedural, noi nu ne pronunțăm pe vinovăția sau nevinovăția unui cetățean român acest lucru fiind strict apanajul justiției”, a spus Simona Spătatru (USR PLUS), vicepreședinte al Comisiei.

Procurorii DNA în acuză pe Florian Bodog, că, în calitate de ministru, ar fi acţionat pentru ca o persoană angajată în funcţia de consilier personal să îşi încaseze salariul pe o perioadă de 12 luni fără să se fi prezentat la serviciu şi fără să fi prestat activităţile la care era obligată prin contract, precizează Agerpres.

În 2019, senatorii au respins o solicitare similară cu privire la acesta.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

Abonează-te la
„3 minute” de la Europa Liberă

Luni – vineri, scurt și cuprinzător

XS
SM
MD
LG