Linkuri accesibilitate

Comitetul Ministerial pentru Situații de Urgență, convocat ca urmare a inundațiilor


Costel Alexe, ministrul Mediului

Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Costel Alexe, a convocat, în urma situației hidrometeorologice din nordul țării, Comitetul Ministerial pentru Situații de Urgență.

În urma evoluției situației hidrometeorologice din nordul țării, ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Costel Alexe, a convocat astăzi (miercuri - n.r.), la sediul MMAP, Comitetul Ministerial pentru Situații de Urgență (CMSU)”, se arată într-un comunicat de presă.

Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, în cursul zilei de marți și pe timpul nopții, aversele torențiale au produs inundații în 29 județe, fiind afectate 161 de localități. Pompierii au acționat în sprijinul populației și administrației publice locale pentru evacuarea apei din 387 de case, 578 curți și 219 beciuri și subsoluri.

Totodată, vântul puternic a doborât 7 stâlpi de electricitate și 5 copaci. Din cauza viiturilor care au inundat străzi și locuințe din mai multe localități din județele Alba, Bistrița-Năsăud, Caraș-Severin și Maramureș 71 de persoane au fost evacuate și relocate temporar în spații puse la dispoziție de autoritățile locale și la rude.

Din nefericire, în ultimele două zile, 3 persoane luate de viitură au decedat. Evenimentele s-au produs în județele Bihor, Suceava și Vaslui, acolo unde, din cauza precipitațiilor abundente, nivelul apei a crescut rapid și s-au produs inundații”, a arătat GSU.

Autoritățiile au emis și 20 mesaje de avertizare RO-ALERT pentru 12 județe, pentru a avertiza populația de pericolul inundațiilor și viiturii.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

XS
SM
MD
LG