Linkuri accesibilitate

Compania rusă Rosneft pierde definitiv procesul cu Uniunea Europeană


Președintele rus Vladimir Putin, alături de CEO-ul Rosneft, Igor Sechin

Curtea de Justiției a Uniunii Europene a respins joi definitiv sesizarea făcută de compania energetică Rosneft, deținută de statul rus, împotriva Uniunii Europene.

Gigantul energetic a contestat sancțiunile impuse Rusiei de către UE, după anexarea ilegală a Crimeei.

Curtea de Justiție a UE nu a făcut decât să mențină decizia dată anterior de Tribunalul UE care a respins cererea făcută de către Rosneft.

„Curtea subliniază că atât interdicțiile la export cât și restricțiile privind accesul la piața de capital a Uniunii contribuie în mod clar la atingerea obiectivului urmărit de Consiliu. În consecință, în mod contrar față de ceea ce susțin societățile menționate mai sus, Tribunalul nu a săvârșit o eroare atunci când a estimat că aceste măsuri nu erau în mod vădit inadecvate în lumina acestui obiectiv”, se arată într-un comunicat al CJUE.

Compania rusă a contestat legalitatea sancțiunilor impuse de Consiliul UE în 2014 și aflate în vigoare și acum, prin care UE le-a interzis să importe diferitele materiale, produse și servicii, dar și să aibă acces pe piața de capital europeană, adică să obțină finanțări de la băncile europene.

XS
SM
MD
LG