Linkuri accesibilitate

Compania rusă Rosneft pierde definitiv procesul cu Uniunea Europeană


Președintele rus Vladimir Putin, alături de CEO-ul Rosneft, Igor Sechin

Curtea de Justiției a Uniunii Europene a respins joi definitiv sesizarea făcută de compania energetică Rosneft, deținută de statul rus, împotriva Uniunii Europene.

Gigantul energetic a contestat sancțiunile impuse Rusiei de către UE, după anexarea ilegală a Crimeei.

Curtea de Justiție a UE nu a făcut decât să mențină decizia dată anterior de Tribunalul UE care a respins cererea făcută de către Rosneft.

„Curtea subliniază că atât interdicțiile la export cât și restricțiile privind accesul la piața de capital a Uniunii contribuie în mod clar la atingerea obiectivului urmărit de Consiliu. În consecință, în mod contrar față de ceea ce susțin societățile menționate mai sus, Tribunalul nu a săvârșit o eroare atunci când a estimat că aceste măsuri nu erau în mod vădit inadecvate în lumina acestui obiectiv”, se arată într-un comunicat al CJUE.

Compania rusă a contestat legalitatea sancțiunilor impuse de Consiliul UE în 2014 și aflate în vigoare și acum, prin care UE le-a interzis să importe diferitele materiale, produse și servicii, dar și să aibă acces pe piața de capital europeană, adică să obțină finanțări de la băncile europene.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

Multimedia

Prietenii și dușmanii ministrului Daea
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:03:57 0:00
XS
SM
MD
LG