Linkuri accesibilitate

Reacții după sancțiunile Ucrainei împotriva companiilor de jocuri de noroc. „Milioane de euro ale clienților, blocate!”


Trofeul unei competiții organizate (în Tadjikistan) de un holding de companii de jocuri de noroc sancționate de autoritățile ucrainene. Sancțiunile aplicate se referă doar la activitățile din Ucraina.
Trofeul unei competiții organizate (în Tadjikistan) de un holding de companii de jocuri de noroc sancționate de autoritățile ucrainene. Sancțiunile aplicate se referă doar la activitățile din Ucraina.

Milioane de euro ale clienților sunt blocate după sancțiunile aplicate recent de Ucraina mai multor firme de jocuri de noroc și persoane fizice, spun reprezentanții unuia dintre holdingurile ce include mai multe companii sancționate.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a anunțat sâmbătă că 280 de companii şi 120 de persoane din Ucraina au fost sancţionate deoarece, prin intermediul jocurilor de noroc „au lucrat împotriva Ucrainei, au retras fonduri şi au finanţat diverse scheme ruseşti”.

Decretul în acest sens a fost publicat vineri.

Într-o conferință de presă organizată duminică, reprezentanții holdingului Parimatch, care include mai multe companii sancționate, au spus că măsurile luate de autorități au blocat milioane de euro ale clienților și au negat legături suspecte cu Rusia, transmite agenția ucraineană de presă Interfax.

„Băncile au început să stopeze retragerea de fonduri ale clienților. Fonduri de aproximativ 250 de milioane de hrivne ucrainene (peste 6 milioane de euro, n.r.) au fost blocate, sunt în evidențele de deconturi ale companiei”, a spus CEO-ul holdingului de companii, Maksym Liashko, conform sursei citate.

Directoarea uneia din principalele companii sancționate de autoritățile ucrainene, Parimatch LLC (licențiată în pariuri și activități de casino online) Natalia Hilevych spune că sancțiunile afectează câteva zeci de mii de clienți, mai scrie Interfax.

CEO-ul concernului, Maksym Liashko a mai spus că sancțiunile afectează principalele companii din holding însă se referă doar la activitatea acestora de pe piața din Ucraina; reputația holdingului pe piețele externe este însă afectată, a adăugat el.

Reprezentanții holdingului nu ar fi primit documente care să motiveze exact de ce au fost aplicate sancțiunile.

„Afirmația că toate aceste companii au legătură cu scheme rusești este în mod categoric neadevărată”, a adăugat Maksym Liashko, menționând că prezența pe piața rusească s-a deteriorat semnificativ în urmă cu un an.

Pe de altă parte, președintele și adjunctul comisiei parlamentare de taxe și finanțe din Rada ucraineană, Danylo Hetmantsev și Yaroslav Zhelezniaka au declarat anterior că lista companiilor sancționate ar fi trebuit să fie mai mare, întrucât există dovezi clare că și alte entități ar fi comis activități suspecte.

Pe lista companiilor sancționate se mai află nume precum Leo Financial Company, PokerMatch UA, Your Betting Company sau Play Fan Investment, potrivit Interfax.

  • 16x9 Image

    Ovidiu Cornea

    Ovidiu Cornea lucrează în presă de peste 16 ani. A activat ca reporter și redactor în presa scrisă și online din Cluj - inclusiv corespondent național. În ultimii ani a lucrat în radio. A fost invitat cu regularitate în diverse emisiuni TV, locale și regionale.

    Îi place munca de teren, dar și dezbaterea temelor cu miză comunitară, socială. Articolele sale pe teme din domeniile Educație, Mediu, Inovație, au fost premiate în 2021 la Gala Premiilor Profesioniștilor din Presă Cluj, jurizate de jurnaliști notorii la nivel național.

    Este licențiat în Jurnalism, cu master în Sociologie și Asistență Socială.

XS
SM
MD
LG