Linkuri accesibilitate

Compromis cu ”puciștii”. Zilele Vioricăi Dăncilă în fruntea PSD sunt numărate: după prezidențiale se face congres


Viorica Dancila privind lung la urnele în care s-au adunat mai multe bile negre: moțiunea de cenzură a trecut.
Viorica Dancila privind lung la urnele în care s-au adunat mai multe bile negre: moțiunea de cenzură a trecut.

Înaintea ședinței Comitetului Executiv și după o zi de întâlniri între baronii PSD supărați de căderea guvernului, Viorica Dăncilă a încercat să mimeze aplanarea conflictului, spunând: ”Suntem o echipă unită”.

Ca dovadă că așa este, Dăncilă a apărut la declarații flancată exact de cei mai aprigi contestatari ai săi- Paul Stănescu, Marian Oprișan și Marcel Ciolacu.

”Suntem o echipă unită, vom merge înainte, avem o singură idee: câștigarea alegerilor prezidențiale. Am certitudinea că vom ajunge în turul II și că o să câștigăm alegerile prezidențiale”, a declarat Viorica Dăncilă.

„Puterea nu se cedează, puterea se câștigă, noi am vrut să punem în practică programul de guvernare, chiar dacă știam că poate pierdem”, s-a justificat Dăncilă.

Lucrurile sunt însă departe de a fi lămurite, ”puciștii”, cum i-a denumit chiar Dăncilă, fiind hotărâți să o îndepărteze de la conducerea PSD imediat după alegerile prezidențiale, pe care ei sunt convinși că le va pierde.

Acesta este și motivul pentru care vor organizarea unui Congres al partidului imediat după alegeri, lucru pe care Dăncilă a fost obligată sa-l accepte. De altfel, ea a și spus că la congres oricine din partid poate candida la funcția de președinte al PSD.

Una dintre deciziile pe care Comitetul executiv le va lua, potrivit fostului premier, este aceea ca partidul să rămână în opoziție și să nu facă nicio alianță cu Pro România, partidul lui Victor Ponta.

Așa cum a relatat Europa Liberă, în cursul zilei de vineri lideri ai partidului, în frunte cu Gabrielea Firea și Paul Stănescu au avut întâlniri în biroul lui Marcel Ciolacu, liderul Camerei Deputaților.

La finalul discuțiilor informale, cei 25 de șefi de organizații și lideri ai PSD care au participat la întâlnire au decis, în principiu, să o susțină pe Viorica Dăncilă la alegerile prezidențiale. În schimb, vor cere organizarea unui Congres al PSD după scrutinul din 24 noiembrie pentru alegerea unei noi formule de conducere.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG