Linkuri accesibilitate

Concediul de creștere a copilului, prelungit pentru angajații afectați de restricții


Ionel Dancă, șeful cancelariei prim-ministrului

Guvernul a adoptat o ordonanță de urgență care prevede prelungirea concediului de creștere a copilului pentru angajații care activează în domenii unde continuă restricțiile pe perioada stării de alertă.

A fost adoptată o OUG în domeniul protecției sociale. Aici Ministerul Muncii și Protecției Sociale a inițiat un act normativ care, pe de o parte, vine să reglementeze prelungirea unor facilități acordate persoanelor pe perioada stării de urgență și stării de alertă, iar pe de altă parte să permanentizeze o serie de proceduri instituire în această perioadă, măsuri de simplificare a modului de depunere a documentațiilor pentru diverse drepturi și beneficii sociale”, a arătat Ionel Dancă, șeful cancelariei prim-ministrului.

Astfel, indemnizația pentru creșterea copilului, pentru cei cărora le expiră perioada primirii acestei indemnizații pe perioada stării de alertă, se prelungește până la 31 decembrie 2020. La fel se va întâmpla și în cazul stimulentului de inserție pentru cei care se întorc la muncă sau doresc să se angajeze după încheierea acestei perioade.

Potrivit acestor prevederi, impactul acestor măsuri este de aproximativ de 13 milioane de lei, pentru două luni, în cazul indemnizației de creștere a copilului, de care vor beneficia aproximativ 3.000 de persoane în situația în care această indemnizați, așa cum cunoașteți, este de 2.200 de lei. Pentru stimulentul de inserție, se estimează un număr de beneficiari de aproximativ 5.000 de persoane și acest beneficiu se acordă în cuantum de 650 de lei, estimat pentru o perioadă de două luni”, a declarat Ionel Dancă.

Șeful Cancelariei a subliniat că aceste măsuri de aplică pentru persoanele care activează în domenii unde continuă restricțiile pe perioada stării de alertă.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

XS
SM
MD
LG