Linkuri accesibilitate

Condamnată la închisoare, „contesa” Păvăloiu a dispărut de la domiciliu. Contele Ignatenko vinde ”suplimente” anti-Covid


Nela și Albert Ignatenko, un cuplu care ar fi trebuit să predea de anul viitor cursuri la Universitatea Mondială pentru Tehnologiile Psihoinformaționale.
Nela și Albert Ignatenko, un cuplu care ar fi trebuit să predea de anul viitor cursuri la Universitatea Mondială pentru Tehnologiile Psihoinformaționale.

După prințul Paul al României, despre care soția spune că ar fi în Portugalia, un alt condamnat în dosarul „Ferma Băneasa” a dispărut de la domiciliu.

Nela Ignatenko, fostă Păvăloiu(56 de ani), condamnată la 5 ani închisoare cu executare în dosarul Ferma Băneasa, nu a fost găsită de polițiști la domiciliu, fotografia ei fiind postată la secțiunea „urmăriți” a Poliției Române. „Cu privire la persoana condamnată la pedeapsa cu închisoarea, având în vedere că nu a fost găsită la domiciliu, se demarează procedura punerii în urmărire. Urmează obținerea unui mandat european de arestare și implicit a urmăririi internaționale", a declarat pentru Europa Liberă, Ciprian Romănescu, purtătorul de cuvânt al Poliției Capitalei.

Actuala doamnă Ignatenko a postat un ultim mesaj pe pagina de Facebook, din care aflăm că „Dacă Dumnezeu este cu tine, nu contează câți sunt împotriva ta”, textul fiind publicat imediat după ce poza sa a apărut pe site-ul Poliției Române. Recent căsătorită cu „contele Albert Alexei von Kloss-Ignatenko, savant-cosmist şi om de ştiinţă iluminist”, un ucrainean care promovează o așa numită cultură „cosmoumanistă”, inventată chiar de el, Nela plănuia ca anul anul viitor să deschidă „cursurile Universității Mondiale pentru Tehnologiile Psihoinformaționale PSYT”.

Savant de renume mondial

Contele Ignatenko (77 de ani) se autocaracterizează drept „Academicianul A. Klos Ignatenko, savant-cosmist, om de cultură de renume mondial, fondatorul culturii Cosmoumaniste, cu o activitate științifică, socială, culturală și educațională în peste 800 publicații, cunoscut drept Omul Viitorului”, el urmând să susțină cursurile într-o manieră flexibilă, împreuna cu „Nela Ignatenko, fondatorul Platformei Europene de Dezvoltare, a fundației Valențe Umane, creatorul brandului Neos Cosmetics care aduce în prim plan rolul uleiurilor esențiale pentru sănătatea oamenilor”, după cum susține pe Facebook.

Același conte vinde online, contra a 75 de euro, Activatorul Mileniului III, activator anti-Covid, antistress și antiviruși în general. Produsul este o broșură cu poza inventatorului pe ea și are capacitatea de a „vă mări resursele cu 5.000.000 %, de aceea il consider cel mai puternic activator”, banii urmând a fi virați către o bancă din Belgia.

Libertatea a scris despre acțiunile soților Ignatenko, diverse spectacole și demonstrații, care au umplut sala Palatului din București. Anul trecut, prețul biletelor era între 100 și 400 de lei pentru a întâlni parapsihologul care mută norii și care susține că a intrat în contact cu 48 de civilizații extraterestre.

Traseul domnișoarei Nela Fenechiu

Nela Păvăloiu a pozat în ultimii 20 de ani într-o femeie de afaceri de succes și s-a implicat în diverse acțiuni politice și economice din care nu au lipsit invitați de vază, de la ambasadori la europarlamentari. Partenera de afacere a „contelui”, Nela Fenechiu pe numele de domnișoară, s-a născut în Tîrgu Ocna. După 1990, Nela a deschis în Bacău primul club de streaptease din oraș. A venit apoi la București și a ajuns consilier guvernamental în mandatul lui Călin Popescu Tăriceanu.

Europa Liberă a scris despre Nela Păvăloiu că este cea care i-a făcut cunoștință prințului Paul al României cu Remus Truică, în vederea retrocedării pădurii Băneasa și cu scopul de a obține pentru ea o parte din suprafețele care urmau a fi retrocedate. Prin intermediul fiicei sale, Ana Maria Șerban, care administrează o firmă, Nela Păvăloiu a obținut mai multe terenuri în Snagov, terenuri puse sub sechestru de DNA.

În rechizitoriul procurorilor, Păvăloiu este descrisă drept ”o persoană cu multe relații și, implicit cu influență”. „Inculpata Păvăloiu Nela i-a promis că, prin influența avută la nivelul funcționarilor publici cu atribuții în retrocedarea pădurii Snagov, îi poate determina să acționeze conform intereselor acestuia. Astfel, aceasta a făcut demersuri la Primăria Snagov și Instituția Prefectului Ilfov, a redactat cereri, memorii, a pus la dispoziția funcționarilor publici înscrisuri și, prin intermediul primarului Mușat Apostol, cu care are o relație apropiată, beneficiind de sprijinul unor persoane din conducerea unor partide politice, și-a exercitat influența asupra funcționarilor publici din cadrul comisiei locale Snagov și comisiei județene de fond funciar Ilfov, determinându-i să valideze retrocedarea către inculpatul Al României Paul a suprafeței de 46,78 ha teren forestier, deși acesta nu a depus cerere în mod valabil, nu a făcut dovada titlului lui Carol al II-lea sau drepturilor sale succesorale după acesta. În schimb, inculpata Păvăloiu Nela urma să primească 30% din valoarea bunului ce urma a fi retrocedat”, se arată în rechizitoriul dosarului „Ferma Băneasa”.

Pedepsele instanței supreme

Curtea Supremă a dat, joi seară, sentința definitivă în dosarul Ferma Băneasa.

Omul de afaceri Remus Truică a fost condamnat la șapte ani de închisoare, Benjamin Steinmetz și Tal Silberstein - judecați și condamnați în lipsă - la câte cinci ani de închisoare iar Paul Philippe Lambrino, autointitulat „Al României”, a fost condamnat la trei ani și patru luni de închisoare. Jurnalistul Dan Andronic a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare, cu termen de supraveghere de 4 ani. Pe parcursul celor patru ani, el trebuie să muncească în folosul comunității 60 de zile ori pentru dependenții de droguri, ori la Protecția Copilului din sectorul 3, București.

Prejudiciul înregistrat în dosar este de peste 145 de milioane de euro, 135 de milioane de euro reprezentând numai contravaloarea terenurilor fostei Ferme regale de la Băneasa, iar 10 milioane de euro, pădurea Fundu Sacului din Snagov.

  • 16x9 Image

    Virgil Burlă

    Jurnalist de investigații, a lucrat în 20 de ani de carieră la diverse publicații. Uneori cu patimă sau cu sentimentul că totul este pierdut. Ghidat de interesul public și pasionat de studiul comunismului ca experiment social, Virgil Burlă crede că jurnaliștii sunt „agenții sanitari” ai societății.

XS
SM
MD
LG