Linkuri accesibilitate

Conducere militară la DSP Sibiu, județul cu cea mai mare rată de infectare


România - medicul militar Daniel Chelcea, noul șef al DSP Sibiu

Medicul colonel Daniel Chelcea a preluat de marți conducerea Direcției de Sănătate Publică Sibiu după ce județul Sibiu a atins cea mai mare rată de infectare din țară, 9 la mia de locuitori, iar municipiul Sibiu și trei localități din județ sunt în carantină de luni.

Doctorul Chelcea este director medical al Spitalului Militar de Urgență din Sibiu.

Colonelul a anunțat deja că și adjunctul său va fi tot un militar și că va verifica personal situația din toate spitalele județului, imediat cum își va prelua atribuțiile, de miercuri.

„În primul rând o să fie o perioadă în care o să analizez resursele şi problemele şi greutăţile de acolo. Sper ca perioada asta să fie extrem de scurtă, cât de scurtă, în funcţie de ce găsesc. O să merg pe teren, o să văd spitalele, o să văd pe cine ne putem baza, ce putem să facem acolo. Ca şi măsuri, când o să am o imagine clară, atunci o să discutăm despre ea", a declarat pentru Agerpres medicul Daniel Chelcea.

El a lansat și un apel către sibieni: „Să poarte mască” și să aibă „răbdare că lucrurile vor trece".

Gabriel Budescu a demisionat vineri de la șefia DSP Sibiu când orașul a ajuns la o incidență de 12 și a intrat în carantină. Și directorul spitalului județean Sibiu, Liliana Coldea, a demisionat luni la cererea vicepremierului Raluca Turcan.

Judeţul Sibiu este pe primul loc la rata de infectare cu Covid, luni înregistrând un indice de infectare de 9 la mia de locuitori. Municipiul a ajuns marți la un indice de 13,63 la mia de locuitori.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

Multimedia

200 de răniți într-o explozie puternică în regiunea Nagorno Karabah
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:00:33 0:00
XS
SM
MD
LG