Linkuri accesibilitate

Turcia va continua acțiunile în Siria, dar nu intenționează să ajungă la o confruntare cu Rusia


 Tayyip Erdogan și Vladimir Putin
Tayyip Erdogan și Vladimir Putin

Ministrul turc al apărării Hulusi Asar, a anunțat, duminică, faptul că țara își continuă „cu succes” operațiunile militare în nord-vestul Siriei împotriva regimului de la Damasc, susținut de Rusia, însă Ankara nu are dorința sau intenția unei confruntări cu Rusia.

Forțele militare ale Turciei au intensificat acțiunile militare în zonă, supă ce 34 de soldați turci au fost uciși într-un atac aerian sirian, la Idlib, unde Rusia susține forțele aeriene siriene ale regimului Assad.

Ildib este o parte din zona de pe teritoriul sirian unde rebelii sunt susținuți de Turcia.

Declarațiile ministrului turc al apărării au fost urmate de arestarea redactorului-șef al site-ului de propagandă al Kremlinului, Sputnik.

Președintele turc, Recep Tayyip Erdogan, țară membră a NATO, a anunțat că, într-o convorbire cu Vladimir Putin i-a cerut ca Rusia să stea de-o parte, pentru a permite Ankarei să negocieze cu forțele guvernamentale siriene.

Ministerul rus de externe a spus că ambele părți au convenit să reducă tensiunile și să continue acțiunile militare în Siria.

Erdogan a mai discutat și cu lideri occidentali, între care se află președintele SUA, Donald Trump, și cancelarul german, Angela Merkel.

Turcia a ripostat după uciderea militarilor săi printr-un atac aerian în cursul săptămânii chiar în regiunea Ildib, unde este implicată.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG