Linkuri accesibilitate

Congresul american a aprobat un program de sprijin economic de 900 de milioane de dolari


Congresul american a aprobat un pachet gigantic de cheltuieli de 5.593 de pagini, care combină ajutorul economic oferit în condițiile pandemiei de COVID-19 cu un proiect de lege obișnuit pentru a finanța guvernul și a oferi reduceri de impozite.

Camera Reprezentanților și Senatul au adoptat rapid legislația cu un sprijin copleșitor pe 21 decembrie, trimițând-o la biroul președintelui Donald Trump pentru promulgare.

Proiectul de lege pentru cheltuieli combină 900 de miliarde de dolari în ajutor economic pentru a sprijini persoanele și companiile afectate de pandemia de coronavirus cu un proiect de lege de 1,4 trilioane de dolari pentru finanțarea guvernului pentru anul fiscal 2021.

Legislația care reprezintă cel mai mare număr de pagini scrise vreodată de Congres vine după luni de negocieri eșuate între democrați, republicani și Casa Albă, care au evidențiat partidismul și paralizia din Washington, într-o perioadă în care pandemia a afectat sănătatea și economia națiunii.

După luni de lupte politice cu privire la stimulul COVID-19, liderii Camerei și Senatului au găsit în sfârșit un acord bipartizan în weekend cu privire la pachetul de compromis care va oferi un sprijin multor americani.

Proiectul de compromis de 900 miliarde de dolari include plăți directe de 600 de dolari către multe persoane, aproximativ jumătate din cifra din Legea CARES (primul sprijin financiar oferit în pandemie, în martie).

De asemenea, oferă 300 de dolari pe săptămână în beneficii suplimentare temporare de șomaj, comparativ cu 600 de dolari în factura de ajutor anterioară. Criticii spun că nici una dintre cifre nu este suficientă.

De asemenea, oferă sute de miliarde de dolari în ajutorarea afacerilor, inclusiv un ajutor suplimentar de 275 dolari pentru întreprinderile mici ca finanțare pentru distribuirea vaccinurilor, educație, îngrijirea copiilor și asistență pentru închiriere.

XS
SM
MD
LG