Linkuri accesibilitate

Congresul PSD: Discrepanțe între atacuri și planurile din culise


Congresul PSD: Discrepanțe între atacuri și planurile din culise
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:03:25 0:00

Discrepanță izbitoare între declarațiile membrilor PSD, făcute pe holuri, la congresul din 24 august, care spun că guvernarea cu PNL e prima opțiune după alegeri, și atacurile furibunde ale liderilor social-democrați aflați pe scenă, la adresa liberalilor.

Fentă electorală sau luptă reală pentru fotoliul de președinte al României? Este întrebarea cheie care se desprinde după congresul PSD de pe 24 august, în care social-democrații s-au dezlănțuit împotriva partenerilor de guvernare, liberalii.

Dincolo de febra anti-PNL de pe scena congresului PSD de sâmbătă, mulți social-democrați – unii cu funcții importante în partid – nu văd în viitor o altă guvernare decât cea existentă. Adică PSD & PNL.

Au declarat-o răspicat, întrebați de jurnalistul Europa Liberă, cu doar câteva minute înainte să înceapă tirul de atacuri la adresa PNL.

Între părerile exprimate pe holuri și discursurile de pe scenă s-a căscat o prăpastie imensă, care generează două întrebări.

Este cumva un spectacol electoral regizat, în care fiecare partid își maximizează șansele, pentru ca mai apoi PSD și PNL să-și dea din nou mâna în numele „stabilității”?

Și dacă se întâmplă acest lucru, cât de corect este ca cele două partide să vândă electoratului iluzia că se răfuiesc doar pentru a primi voturile celor care nu concep această alianță?

Un posibil răspunsul ar putea fi găsit în istoria recentă a celor două partide.

În anul electoral 2020, președintele Klaus Iohannis critica PSD („pe-se-de”) zi de zi, pentru ca mai apoi să gireze o guvernare PSD-PNL ce s-a concretizat în 2021.

E posibil, și după alegerile din toamna aceasta, să se întâmple la fel?

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG