Linkuri accesibilitate

Consilier PNL: 9.800 lei, salariul mediu la o companie a Primăriei Capitalei


Primarul Gabriela Firea

Salariile în companiile Primăriei Generale sunt de trei ori mai mari decât salariul mediu pe economie, susține liderul consilierilor PNL din Primăria Capitalei, Stelian Bujduveanu.

Informația a fost oferită de consilierul liberal pe pagina sa de Facebook în contextul în care joi urmează să fie discutate în consiliul general al PMB proiectele de buget ale acestor companii municipale.

Bujduveanu a dat două exemple: Compania Municipală de Publicitate și Afișaj - câștig mediu 9.800 lei/lună, în condițiile în care salariul mediu net în București e de circa 3.700 de lei, în timp ce salariul mediu în țară e de aproximativ 3.176 de lei - și Compania Municipală de Tehnologia Informației, cu un câștig mediu 7.900 lei/lună.

Liberalul spune că toate cele 23 de firme ale primăriei au în 2020 un buget estimat la peste 2,8 miliarde de lei (583 milioane de euro) iar cheltuielile cu angajații se ridică la aproximativ 644 milioane lei (34 milioane de euro), doar salariile consiliilor de administrație și ale directorilor, care ar fi fost selectați direct de Gabriela Firea, se ridică la circa 20 milioane lei (peste 4 milioane de euro).

„Și aici trebuie separate lucrurile. Unii angajați au fost mutați cu forța din foste departamente ale primăriei, desființate inutil de Gabriela Firea. Sunt oameni profesioniști, care își fac treaba. Însă o parte din angajați, “șefimea” au venit pe filiera PSD cu scopul de a servi interesului personal al primarului general, nicidecum interesul public. Căpușe bugetare, care ar trebui imediat îndepărtate”, spune Bujduveanu.

Citește și:

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

Multimedia

Protest al cadrelor sanitare în Piața Victoriei
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:33 0:00
XS
SM
MD
LG