Linkuri accesibilitate

Consiliul Suprem de Apărare a Țării se reunește în format de videoconferință


Romania -Reuniunea CSAT din 27 mai, desfășurată în regim de videoconferință

Consiliului Suprem de Apărare a Țării se va reuni, marți de la ora 13, în sistem videoconferinţă, sub conducerea preşedintelui Klaus Iohannis.

Pe ordinea de zi sunt incluse subiecte referitoare la analiza strategică a Apărării; Carta Albă a Apărării; planul de implementare a Strategiei Naţionale de Apărare a Ţării pentru perioada 2020 - 2024; riscurile, ameninţările şi vulnerabilităţile la adresa securităţii naţionale prognozate pentru anul viitor.

În cadrul ședinței Consiliului vor fi analizate și alte tematici de actualitate din domeniul securității naționale.

Pe 25 septembrie, Administraţia Prezidenţială a anunţat că preşedintele Klaus Iohannis a decis să convoace CSAT pe 6 octombrie, pentru a analiza problematici care privesc apărarea ţării şi securitatea naţională.

Formatul de videoconferință vine după ce premierul Ludovic Orban, care este și vicepreședinte CSAT, s-a autoizolat până joi, 8 octombrie, după ce a participat la o emisiunea a cărei moderator avea să fie ulterior testat pozitiv pentru coronavirus.

Premierul a efectuat luni testul, care a ieșit negativ, dar din motive de precauție a decis să rămână în izolare până joi când va efectua un al doilea test.

Din CSAT face parte, pe lângă președinte care și conduce consiliul: premierul, ministrul apărării naţionale, ministrul afacerilor interne, ministrul afacerilor externe, ministrul justiţiei, ministrul economiei, ministrul finanţelor publice, directorul Serviciului Român de Informaţii, directorul Serviciului de Informaţii Externe, şeful Statului Major al Apărării şi consilierul prezidențial pentru securitate naţională.

Ultima ședință a CSAT a avut loc pe 27 mai, când s-a discutat, printre altele, noua Strategia Națională de Apărare a Țării pentru perioada 2020-2024, efectivele militare ale României deplasate în zonele de conflict și programul privind transformarea, dezvoltarea și înzestrarea Armatei României până în anul 2026 și în perspectivă.

Președintele Iohannis a subliniat atunci că strategia pe următorii 5 ani va avea ca element cheie siguranța cetățeanului.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

Multimedia

Când preoții trec de la teorie la faptă. Școala de șah de la biserică
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:03:34 0:00
XS
SM
MD
LG