Linkuri accesibilitate

Video. Trei incendii în câteva zile | Ministrul Mediului cere controale la platformele industriale


„Am avut trei incidente majore în doar câteva zile şi trebuie să aflăm rapid dacă este doar o coincidenţă, sau mai sunt şi alte instalaţii în ţară care prezintă astfel de riscuri", a spus ministrul Mediului.

Ministru Mediului, Tanczos Barna, a anunțat, miercuri, desfășurarea unor controale pe toate platformele industriale din România după ce, în decurs de doar câteva zile, au avut loc explozii și incendii la trei dintre acestea.

Anunțul a fost făcut după explozia urmată de incendiu din noaptea de marți spre miercuri de la Combinatul Chimic AZOMUREȘ. Anterior, în cursul zilei de vineri, a avut loc o explozie la Rafinăria Petromidia de la Năvodari, iar sâmbătă a avut loc un incendiu puternic la un depozit de aluminiu al unei fabrici de BCA din zona industrială a municipiului Constanţa.

Constatăm că am avut 3 incidente majore în doar câteva zile și trebuie să aflăm rapid dacă este doar o coincidență, sau mai sunt și alte instalații în țară care prezintă astfel de riscuri”, a spus ministrul pe pagina de Facebook a Ministerului.

Este vorba despre incidente individuale iar cel mai important pentru autorități este să reducă riscul de poluare, a spus ministrul Mediului jurnaliștilor de la Palatul Parlamentului. Verificările vor viza autorizarea platformelor și reviziile făcute la acestea.

Ministrul Mediului cere controale la platformele industriale
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:58 0:00

Potrivit Ministerului Mediului, explozia de pe platforma combinatului chimic AZOMURES a avut loc „în cadrul instalației Amoniac 3, a avut loc un incident tehnic, mai exact o explozie urmată de incendiu în zona coloanei de sinteză a amoniacului. Cauza incidentului: fisurarea unei conducte prin care se transportă gaz de sinteză la presiune foarte mare (hidrogen si oxid de carbon). Instalația amoniac 3, în luna iunie a.c. a fost în revizie tehnică şi era în procedură de pornire.”

În urma exploziei de vineri de la Rafinăria Petromidia o persoană a murit și patru au fost rănite.

XS
SM
MD
LG