Linkuri accesibilitate

Control al MAI la Poliția Capitalei. Acuzații ale șefului de la Grupări Infracționale Violente


Adrian Marius, șeful Serviciului Serviciului Grupuri Infracționale Violente din Poliția Capitalei, la Digi 24

Ministrul de Interne Marcel Vela a trimis Corpul de control al ministerului la Poliția Capitalei după ce comisarul șef Adrian Marius, șeful structurii de anchetare a grupărilor infracționale violente a vorbit într-un interviu acordat Digi 24 despre complicități între conducerea poliției Capitalei și clanurile interlope.

„Ca urmare a informațiilor apărute în spațiul public după difuzarea la un post de televiziune a unui interviu cu șeful Serviciului Grupări Infracționale Violente din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București, ministrul afacerilor interne, Ion Marcel Vela, a dispus Corpului de Control efectuarea de îndată a unui control la Poliția Capitalei pentru a verifica veridicitatea datelor prezentate și pentru a dispune, în cel mai scurt timp, măsurile legale care se impun.

Conducerea Ministerului Afacerilor Interne și-a asumat în mod public ca principale obiective în perioada următoare destructurarea grupărilor infracționale și tragerea la răspundere penală a membrilor acestora.

Totodată, precizăm că NU vor fi tolerate niciun fel de abateri sau imixtiuni în activitatea structurilor MAI implicate în combaterea criminalității organizate”, transmite Ministerul Afacerilor Interne într-un comunicat remis presei vineri.

Ofițerul cu 20 de ani de carieră și aflat la conducerea structurii de la înființarea sa, în 2013, spune că interlopii au oameni infiltrați în politică și în poliție și că ofițerii acestui serviciu ar fi fost presați anul trecut de conducerea Poliției să renunțe la anchete și la colaborarea cu procurorii DIICOT, ceea ce ar explica haosul din prezent de pe străzile Capitalei și recrudescența grupărilor infracționale.

Ofițerii care nu au înțeles să oprească anchetele și care au continuat să-și facă datoria au fost cercetați și supuși diverselor presiuni de conducerea poliției. Ofițerul a spus că din cauza acestor presiuni o treime din colectiv a părăsit structura.

„Vă pot spune cu certitudine că am avut, în fiecare anchetă complexă, câte un polițist care a fost cercetat (...). Membrii lumii interlope înțeleg să săvârșească diferite infracțiuni, în momentul în care sesizează că sunt cercetați sau știu că sunt cercetați încearcă să afle diferite lucruri din cadrul anchetei, să rezolve problema, să stingă ancheta penală și de multe ori ajung, într-adevăr, să solicite aceste date și informații prin intermediul unor polițiști (...). Nu vrem ingerințe, nu vrem presiune, vrem doar să ne facem treaba (...). Anul trecut au fost ingerințe din partea conducerii. Nimeni nu ne garantează că peste un an de zile nu vor fi alte situații similare având în vedere inclusiv ieșirea mea publică”, a spus Adrian Marius, șeful Serviciului Grupuri Infracționale Violente, din Poliția Capitalei.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

Multimedia

200 de răniți într-o explozie puternică în regiunea Nagorno Karabah
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:00:33 0:00
XS
SM
MD
LG