Linkuri accesibilitate

Control la Spitalul din Corabia după ce un pacient a fost filmat cerând ajutor


Romania - Vlad Voiculescu

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a trimis o echipă de control de la Direcția de Sănătate Publică Olt la Spitalul Orăşenesc din Corabia după ce pe rețelele sociale au apărut imagini cu un pacient filmat stând pe jos şi cerând ajutor.

UPDATE Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a prezentat pe Facebook care sunt rezultatele controlului:

  • Amendă contravențională medicului de gardă în valoare de 6.000 lei în conformitate cu art. 26 litera b “refuzul acordării asistenței medicale de urgență unui pacient de către un medic din cadrul UPU sau CPU”;
  • Amendă contravențională asistentei medicale în valoare de 3000 lei în conformitate cu art. 32, litera k “nerespectarea precauțiunilor universale și a protocoalelor de lucru de către personalul medical și auxiliar”;
  • Avertisment pentru unitatea sanitară;
  • S-a dat termen imediat pentru discutarea cazului în comisia de etică a unității sanitare și luarea măsurilor care se impun;
  • S-a dispus refacerea și însușirea protocoalelor de lucru cu întreg personalul.
    _____________________________________________________________________

"Am urmărit şi eu imaginile care au fost postate pe reţelele de socializare online de la Spitalul Orăşenesc din Corabia şi am cerut aseară trimiterea de îndată a unei echipe de control la faţa locului pentru a stabili ce s-a întâmplat cu exactitate cu acest domn. După ce voi avea toate informaţiile, voi putea lua o decizie pentru ca astfel de situaţii să fie tratate cu mult mai mult profesionalism de către personalul spitalicesc", a declarat Voiculescu, potrivit unui comunicat de presă remis Agerpes.

Potrivit aceleiași surse, echipa de control de la DSP Olt va realiza un raport, pe care îl va înainta Corpului de Control al ministrului Sănătății.

Imagini cu un bătrân care stă în genunchi pe holurile spitalului din Corabia au fost publicate pe Facebook în cursul zile de vineri, 8 ianuarie. În filmare se observă cum pacientul nu reușește să se ridice de jos. El spune că a suferit un accident vascular și nu se poate mișca. ”Nu pot să mă urc, am încercat şi nu mai pot”, spune pacientul.

”Nu mai plânge, tataie, că plângi degeaba! Hai să te ajut să te urci în căruţ!”, îi spune femeia care l-a filmat și care a publicat imaginile pe pagina sa de socializare. Aceasta susține că bătrânul nu a primit ajutor de la cadrele medicale de la Spitalul din Corabia.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

Multimedia

Urmările distrugerii barajului Nova Kakhovka din regiunea ucraineană Herson
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:47 0:00
XS
SM
MD
LG